Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

pepiak

Uživatel

Zaregistrován
10. 10. 2009

#101 - 9. 1. 2011, 21:23

No badatelne aj ked je to v rovine JPP, viac veci napadne do seba zapada.
Zrejme mali/maju v Kremnici "za usami" a je prudko nepravdepodobne, ze by povedali narovinu ako to bolo.
V tomto smere ocakavat sebareflexiu od istitucie, ktora razi menu je asi skor v rovine snov.

probe

Uživatel

Zaregistrován
25. 4. 2008

#102 - 9. 1. 2011, 21:36

dracik
Mas uplnu pravdu, nemam zaujem ta poznat si sepletar zo srotom:) a samozrejme ta nemam RAD
Chod sa chvalit tam do chlubarne ,tu to totiz nikoho nezaujima🙂

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován
30. 9. 2010

#103 - 9. 1. 2011, 22:37

ale no tak.. naco osobne invektivy..

vsetci dobre vieme ze keby sme boli generalnym direktorom v kremnici,...
to by bolo tooco, co?
tak by sme boli uz davno za vodou, ne?
a kedze to napadlo nas, neverme tomu ze to nenapadlo lampasakov kremnickych co mali tlacitka pod palcom..

...ci?

jacisin76@yahoo.com

Tomako

Moderátor

Zaregistrován
22. 7. 2007

#104 - 9. 1. 2011, 22:38
dracik Mas uplnu pravdu, nemam zaujem ta poznat si sepletar zo srotom:) a samozrejme ta nemam RAD Chod sa chvalit tam do chlubarne ,tu to totiz nikoho nezaujima🙂

nahodou masirujete se pekne,takze klidne pokracujte at je veselo...

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#105 - 10. 1. 2011, 11:38

Trochu vzrúša nezaškodí😁 😁

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

woodmaker

Uživatel

Zaregistrován
12. 1. 2010

#106 - 11. 1. 2011, 12:21

Ja si myslím že niektorý "veľký" zberatelia z Čiech nemôžu prežiť že sa dačo lepšie ušlo prostým Slovákom...

. . . To, že sa niečomu všeobecne verí, vôbec neznamená, že je to aj pravda. Mýty sú oddávna najväčším ohrozením poznania. Každý, kto má odvahu ich spochybniť, je na dobrej ceste . . .

woodmaker

Uživatel

Zaregistrován
12. 1. 2010

#107 - 11. 1. 2011, 13:01
Ja si myslím že niektorý "veľký" zberatelia z Čiech nemôžu prežiť že sa dačo lepšie ušlo prostým Slovákom...

Heh sorry za tie hrúbky:))

. . . To, že sa niečomu všeobecne verí, vôbec neznamená, že je to aj pravda. Mýty sú oddávna najväčším ohrozením poznania. Každý, kto má odvahu ich spochybniť, je na dobrej ceste . . .

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#108 - 12. 1. 2011, 12:51

Na jednej strane súhlasím s Drackom, tiež pre mňa tieto mince nie sú zaujímavé. Je to pekná minca, ale tým to pre mňa hasne. Osobne sa zberateľstvu venujem už len príležitostne a skôr sa zameriavam na historický aspekt numizmatiky, čiže beriem ju čisto ako pomocnú historickú vedu, preto sú pre mňa zaujímavé aj škaredé kusy, pokiaľ sa jedná o nález a viem ho interpretovať. Toto je pre mňa alfa a omega.
Novodobé mince ma presne kvôli tomuto vôbec nezaujímajú a ak sa dostanem za korunu k vzácnejšej minci, okamžite ju ponúknem do aukcie; jednak sa mi obchod vyplatí a na druhej strane viem, že niekto bude mať z novodobej mince väčšiu radosť ako ja.
Čo sa týka Dracka, aj keď máme vojnový stav (absolútne mi to neva...), nemyslím si o ňom že by nevedel o čom píše, beriem ho ako skúseného a inteligentného numizmatika a verím, že nikomu nezávidí nejaký 5-haliernik. Dracek sa totiž tiež orientuje na historický aspekt numizmatiky.
Ale aby som to dokončil; tí čo zbierajú novodobé mince, berú numizmatiku skôr ako zberateľstvo a do zbierky by si nikdy nedali napr. sotva čitateľný denár Leopolda I., aj keby išlo o nález z ich obce. Toto je rozdiel tých pohľadov a preto odporúčam ukľudniť sa a pokračovať v téme bez výrazných emócií. Každý má právo vyjadriť svoj názor, ale hlavne v kľude...😉

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#109 - 12. 1. 2011, 13:56

:roll: tak Dracku;a padni na kolená 😁 😃 😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#110 - 25. 7. 2011, 14:40

V poslední době se opravdu roztrhl pytel s tímto ročníkem a pokud nebudeme zkoumat pravost, pak jenom cena v závislosti na výskytu je nesmyslná. Bohužel většina jich skončí v rukách bohatých snobů, kteří tomu opravdu nerozumí. Viděl jsem i reakce, že jeden dal obvyklou cenu za minci, která byla podle všech přítomných starých pánů jasným padělkem, ale ač tomu dotyčný nerozuměl, stejně si ji koupil. Stačilo, aby měla mince certifikát pravosti ve kterém byly sice napsané nesmysly, ale to bylo jedno.
Možná, že je pravdivá skutečnost, že se kolem roku 1968 vyrazilo určité množství 5 haléřů 1924 při příležitosti návštěvy komunistických pohlavárů v mincovně jako upominkový dárek.
Je daší pravdou, že se v kremnické mincovně dodatečně vyrazily dukátové ražby, hlavně jejich násobky. Jsou lidé, kteří to hodně podrobně zkoumají a mají tuto problematiku doloženou. V aukcích jsem na toto téma podrobně hovořil s několika kolegy ze Slovenska a musím říci, že z toho nedělají žádný národnostní problém, jako někteří zde, ale jako fakt, na který jsou i oni hodně naštvaní.Proto bavme se k věci a nehrajme si na ublížené. V českých mincovnách se za celou historii odehrálo také mnoho nepravostí a proto je nebudu za žádných okolností obhajovat.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.