Dobry den, jsem prilezitostni sberatel minci a zajimalo by me toto: kamaradka zdedila po prababicce chaloupku kdesi v jiznich cechach a pri prehrabovani starych veci nasla samozrejme i stare mince. Protoze vi o mem konicku tak mi je darovala. K memu prekvapeni mezi nimi bylo i 7 petihalerovych minci z roku 1924. Rikal jsem ji ze to jsou jedny z nejvzacnejsich CS minci ale ona rekla ze je ji to jedno ikdyby to byl milion, tak ze jsou moje. :-) ale k moji otazce - musim mit nejaky certifikat pravosti? pripadne jak, kde a za kolik lze ziskat? diky za odpoved
To Fousliez: Zdravím Vás. Dobre sa na to pozrite, ja silno pochybujem že máte v zbierke 5 haliere z rokov 1920, 1921, 1922. 5 halierniky sa razili až od roku 1923, prvá československá minca bola razená až r. 1921 a to 20 haliernik. Okrem 1924 čo je raritný ročník, sú lepšie ročníky 1926 (150-250,- Kč), 1930 (okolo 100,- Kč) a 1932 (okolo 150,- Kč) podľa zachovalosti. Ostatné ročníky sú po pár korún. A honzyk prečo sa už neozval? Bojí sa že jeho falzifikáty nie sú pre nás zaujímavé? :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.