Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

q2s

Uživatel

Zaregistrován
7. 4. 2008

#1 - 17. 10. 2008, 09:37

Jaké používáte albové listy? Od jaké firmy? Chci si je potisknout na počítači na inkoustové tiskárně. Máte s tím někdo zkušenosti?

blazek007

Moderátor

Zaregistrován
17. 11. 2006

#2 - 17. 10. 2008, 10:56

Ahoj, já si také albové listy dělám sám, tisknu je na inkoustové tiskárně a vkládám do Euroobalů. Pokud Ti mohu poradit, ptej se na e-mailu: renneska.michalik@seznam.cz

blazek007

Moderátor

Zaregistrován
17. 11. 2006

#3 - 18. 10. 2008, 17:32

Ještě doplním: tisknu na bílý kancelářský papír A4, nepoužívám žádné albové listy.

Greyhead

Uživatel

Zaregistrován
20. 10. 2008

#4 - 20. 10. 2008, 19:48

Ahoj,mám od kamaráda z USA albové listy mnoha států v pdf.Jediná nevýhoda je,že jsou v angličtině,ale
zase stačí jen kliknout a tisknout.Takže kdyby jste někdo měl zájem mohu nabídnout.
tramtaryan@seznam.cz

skrblik

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2008

#5 - 29. 10. 2008, 10:59

Pokud si již budeš vyrábět albové listy,tak inkoustová tiskárna má jednu nevíhodu a tou je to,že v případě stiku s vlhkem se ti vytištěná věc rozpije.Známky zvlᡚtě čistý,pak ulož do obalu a ten obal dej klidně do Euroobalů a ještě bych dal to radši do hawidek.To kvůli tomu,až to někdy budeš scenovat,aby bylo dobře vidět,v jakém stavu jsou zoubky.Zatím se v internetu na toto téma nikdo nerozepsal.Takže cenové ůdaje
v katalozích jsou uváděny pro známky v 1 jakosti.Tím se myslí,že známka má všechny zoubky,ale není ideálně vycentrovaná.Ideálně vycentrované známky jsou už ve kvalitě luxus,což je cca 25 % prirážka k ceně známky.U známek stříhaných platí,že známka z každé strany musí mít okraj minimálně 2 mm.Pokud při položení na měrku vám jedna strana nesplňuje na obou koncích tuto podmínku,jedná se o známku 1 kvality.Pokud tři strany sedí a jedna utíká,jedná se o kvalitu číslo 2 a u známky je cca 20% sleva.Pokud bude utíkát na jedné celé a části druhé,již se jedná o 3 kvalitu.To je nejhorší kvalita,kterou lze ještě jakž takž tolerovat ve sbírce,pak už je to neprodejné.Známky,kde všechny okraje přesahují přes měrku jsou v kvalitě luxus až nadstandart a jsou to aukční věci.Věci v kvalitě nadstandart je rodinné stříbro sběratele a měl by se toho zbavovat opravdu jen v době největší finanční tísně rodiny.

JiMarko

Uživatel

Zaregistrován
23. 1. 2008

#6 - 23. 4. 2009, 10:25

K albovým listům jen na doplnění. Na období Protektorátu si zpracovávám albové listy sám. Tisknu si je na A4 (čtvrtka - 160 g) a zasklívám si je také sám. Kupuji bílé HAWIDKY. Ostatní období si kupuji v POFISu a zasklíévám si je také sám. Jen období 1.republiky jsem koupil již zasklené 192 listů od FIPA (p.Durchánek) z Pardubic. nevíte náhodou proč má nepřístupné www stránky? Jde asi v podstatě o to, jestli budu sbírat generální sbírku nebo nějakou specializovanou sbírku. Já dělám specializovaně jen Protektorátní období.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.