Zaregistrován
12. 2. 2011
a kam mu mam napsat , nemam jeho email
Zaregistrován
2. 11. 2008
www.numkon.cz - to jsou jeho int.stránky😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
12. 2. 2011
diky Mischel13 , ze bych mel konecne stesti?
Zaregistrován
17. 2. 2010
Mohol by mi niekto poradiť, že aký album, resp. aké listy na bankovky sú najlepšie? Potrebujem niečo dostatočne pevné, kde by bankovky doslovne "nelietali". Nemám to rád, keď listujem v albume a bankovky sú na všetky strany.
Ďakujem
LITVA / LITHUANIA / LIETUVA
Zaregistrován
6. 11. 2008
firma Leuchtturm typ Optima nebo Vario...(používám Optima, je skladnější)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
1. 3. 2009
Tohle bude věcí názoru. Já třeba nedám dopustit na Importu
Zaregistrován
27. 2. 2010
climber, máš pravdu, ani já ne.
mike, každopádně přednější než značka nebo typ (v rámci Leuchtturm / Importa) je to, aby sis rozmyslel, co přesně chceš. To znamená zjistit si
- rozměry kapes jednotlivých typů alb a porovnat je s největší bankovkou, kterou budeš chtít v albu mít (typicky: 1000K/1902)
- jaké typy kapes se prodávají a jestli ti vyhovuje škála velikostí a dělení
- nabízí se k zamýšlenému albu prokladové listy? Pokud ano, jsou v té barvě, kterou budeš chtít?
- celkovou velikost alba a jestli se ti vejde album tam, kde ho budeš chtít mít? (např. trezor, polička na výšku - zvlášť v případech, kdy umístění není snadné měnit)
- je album uložené v pouzdře? (záleží ti na tom vůbec)?
- jaká je barevná škála alb? (třeba budeš chtít více barev pro odlišení)
- vyhovuje ti systém uchycení listů? (třeba Importa je svým způsobem pořadač se čtyřmi velkými kovovými "bezmeky")
atd. atd.
Pak
- zkus "ošahat" kapsy - třeba se poptej v nějaké prodejně, aby ti různé typy ukázali, nebo se poptej, co za typ a jak staré je to, čím zrovna listuješ.
- podívej se na ceny a zkus odhadnout celkové náklady na zařazení sbírky + potřebnou rezervu.
No a pak se vydej na nákupy nebo ještě před tím napiš sem a ověř si, jestli podle těch kritérií vybíráš správně. Tož asi tak.
Jinak, Importa je v pohodě. Jsem spokojený (až na ty "bezmeky" které se mi nelíbí).
Zaregistrován
6. 11. 2008
osobně jsem několik Import co jsem měl akorát rozstříhal na jednotlivé kapsy k zasílání prodaných přebytků...
Leuchtturm používám na známky i bankovky již cca 15-20 let a v pohodě vše bez problémů.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
27. 2. 2010
No vidíš, já používám (sice jenom 5 let) Importy a taky bez problémů. A nic jsem nerozstříhával, takže jsem vlastně ještě ušetřil... 😉
Krom toho, jak píšu, není podstatná značka, ale to, co člověk od alba očekává.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.