Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

#41 - 16. 3. 2011, 18:01

Dobrý den všem.
Albové listy, jejich uložení a obaly se tu rozebírají ve více vláknech a trochu se v tom už i ztrácím. Chtěl bych se zeptat na několik otázek, na které jsem zde nenašel odpověď (ale možná tu jsou).
1) obaly na albové listy - euroobal není moc vhodný. Dejvy psal, že používá značkové filatelistické. Ale nikde jsem žádné nenašel. Kdo je tedy vyrábí, resp. prodává? Jsou i na formát A3?
2)Nemáte někdo děrované BLANKO listy od Lindnera? Je rozměr A4 (210 x 297) s děrováním nebo bez něj ?
3)Albové listy POMfila - jakou mají gramáž a rozměr? Dají se objednat i bez hlavičky?
4) Desky POMfila - dají se objednat i bez textu ve zlatotisku, resp. s jiným textem? Upevnění listů je na kroužky?

Poslední dvě spíše na Zdenka a na e-shop, ale třeba sem zabrousí.

Děkuji za případné odpovědi

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#42 - 16. 3. 2011, 18:08

ahoj Jan: napis tomu panovi email hrebecj@volny.cz on je dodavatelom a vyrobcom albumovych listov Pomfila, posle ti podrobne info, dalej listy pokial viem maju gramaz 140g, ja som tlacil na 240g papier aby to bolo tvrdsie.
co sa tyka euroobalov tie som kupoval v papiernictve v cirom prevedeni, pokial sa s tym dobre zaobchadza tak sa tomu nema co stat. znackove filatelisticke pokial viem ani niesu mozno kvalitnejsie znacky Donau... Dalej albumove listy uz nerobim pretoze som presedlal na Varia od LU... je to vyhodnejsie a lacnejsie.

dravec

Uživatel

Zaregistrován
13. 3. 2011

#43 - 16. 3. 2011, 22:22

Ahoj Babygulka, tak sa zapojim aj ja do diskusie, ked si ma tak sikovne poslal na tento link :-). Ako som uz spominal mam nazbieranu SR 1993-2008, takze tiez riesim tuto tematiku. Teraz hlavne zhanam informacie listujem katalogy... a potom sa dam dotoho. Albove listy mam nakupene od Ruzicka 1993-98, 99-2003 ERVO, zbytok Zberatel. No su to listy na ktorych sa raz zbierali aj medziharcia raz nie, vytrhavali sa znamky z harcekov, co ja nemusim.... Nevravim ze je to najhorsie ale potrpim si na presnost, estetiku. Dalej mi zalezi aby sa v tom prakticky listovalo, aby som sa zo zbierky potesil kedy ma to napadne...
Tiez by som chcel mat zbierku na tlacenych listoch, v "euroobaloch" a v albumoch s kruhovym hrebenom - toto by mohlo splnat naroky, ktore som vyssie uviedol.
Takze nizsie napisem v bodoch svoje nazory a co som nastudoval:
PAPIER, bud by som pouzil albumove listy co mam od vyssie spomenutych vydavatelov a narezal ich na A4 (hoci budu asi o necely cm kratsie na vysku), alebo by som pouzil listy A4-CAD-sheets od Schaubeka, cena 11,25e/50ks. (str.14 katalog Schaubek)
OBALY: v klube som videl, ze jeden skuseny filatelista mal svoje listy zalozene v obaloch z hrubsej "folie" myslim ze Esselte. Vravel ze cena jedneho je cca 0,33e. Mal v nom dva listy z oboch stran zasklene Hawidkami. Vyzeralo to fakt dobre.
Ja som nasiel obaly Schaubek No.fo-A4, 3,25e/10 ks. (str.14 katalog Schaubek) Tiez mi ten kolega poradil ze skladovat albumy je najlepsie kovovim hrebenom nahor, listy tak vysia a nedochaza k obotrebeniu rohov listu.
DOSKY: tiez by uvazujem od Schaubeka, album Attache (str.25 katalog Schaubek), dal by som si na to potom vyrobit paradny krabicovy obal . Alebo kupit kovove hrebene NO. 1053 (str.18 katalog SAFE) a dat si spravit dosky, potiahnut kozou... je viac moznosti.

Inak listy Pomfila su pekne, idealne by bolo vidiet cele Slovensko, aby som sa vedel rozhodnut... Pekne listy ČR su spravene na filaso http://www.filaso.cz/albove-listy.php

Tož zatial tolko...

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

Cubo99

Uživatel

Zaregistrován
9. 5. 2011

#45 - 9. 5. 2011, 11:29

Zdravim
nechcem zakladat novu temu preto pisem sem.

Mam kompletnu sadu albumových listov ceskoslovenska II. lenze niesu zasklene. Viete mi poradit niekoho v Bratislave a okoli kdo by mi to zasklil ?? Samemu sa mi do toho pustat nechce z casovych dovodov.
Dakujem

Greyhead

Uživatel

Zaregistrován
20. 10. 2008

#46 - 17. 6. 2011, 12:24

Ahoj .
mohu nabídnout albové listy v pdf k vytištění.
Skoro celý svět,výměnou za známky do mé sbírky.
Listy jsou v angličtině.
Pište na mail v profilu.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#47 - 17. 6. 2011, 17:12

hladam nieco na Gibraltar, dalej co potrebujes...

Greyhead

Uživatel

Zaregistrován
20. 10. 2008

#48 - 18. 6. 2011, 19:32

Gibraltar mám od 1886-2005 celkem 145 listů

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#49 - 18. 6. 2011, 21:56

aka je znacka tych listov ak smiem vediet?

Greyhead

Uživatel

Zaregistrován
20. 10. 2008

#50 - 19. 6. 2011, 08:43

Bez značky.Mohu poslat vzorek na mail.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.