Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

matej1889

Uživatel

Zaregistrován:
13. 10. 2014

Vytvořeno:
14. 10. 2014, 23:34

Zdarec lidi,

jaké kvalitnější aukce byste mi prosím doporučili na antické mince? Pokoupil jsem pár knížek na toto téma, něco si přečetl na netu a chtěl bych začít sbírat tetradrachmy Alexandra Velikého. Asi začnu s vydanými z jeho života a půjdu podle značek, kde se razily. Dlouho jsem sbíral známky a chladné zbraně a známky mě už moc nebaví a na chladné zbraně zase není už místo, takže bych rád tentokrát zabrousil do mincí. 😁

Díky moc!

M.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
14. 10. 2014, 23:59

Ahoj,

Kdyz pominu par typu portretu, tak je to opravdu jen o tech znackach, ale na Alexandra mam slabost, tak z meho pohledu dobra volba🙂

Aukce vicemene vsechny vetsi jako Rauch, Kuenker, atd. Obcas jsou za dobre ceny na Pecunemu. No jak kdy.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
15. 10. 2014, 00:08

Apropo mas zakazany email, tak mi prosim napis na mince@300ad.com , mel bych dotaz na chladne zbrane🙂

matej1889

Uživatel

Zaregistrován:
13. 10. 2014

Vytvořeno:
15. 10. 2014, 01:05

Ahoj, Kdyz pominu par typu portretu, tak je to opravdu jen o tech znackach, ale na Alexandra mam slabost, tak z meho pohledu dobra volba🙂 Aukce vicemene vsechny vetsi jako Rauch, Kuenker, atd. Obcas jsou za dobre ceny na Pecunemu. No jak kdy.

Díky moc za doporučení aukcí. Mohl bys mi je prosím vypsat všechny, abych se podíval na co nejvíc?

M.

matej1889

Uživatel

Zaregistrován:
13. 10. 2014

Vytvořeno:
15. 10. 2014, 01:05

Apropo mas zakazany email, tak mi prosim napis na mince@300ad.com , mel bych dotaz na chladne zbrane🙂

určitě jo :-)

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
15. 10. 2014, 09:13

Ahoj, Kdyz pominu par typu portretu, tak je to opravdu jen o tech znackach, ale na Alexandra mam slabost, tak z meho pohledu dobra volba🙂 Aukce vicemene vsechny vetsi jako Rauch, Kuenker, atd. Obcas jsou za dobre ceny na Pecunemu. No jak kdy.

Vzhledem k tomu, jak casto se tetradrachmy Alexandra padelaji, bych v tomto pripade Pecunem (resp. G&N) moc nedoporucoval.
Mozna by ale byl lepsi jiny pristup, misto "hrr" kupovani se soustredit prvnich par mesicu na studium literatury, zajet si na aukce osobne a tyto mince si prohlizet, ale zatim nekupovat apod.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
15. 10. 2014, 09:17

Zahranicni aukce (nerikam ze jsou tam uplne vsechny) - viz napriklad http://www.sixbid.com/
U nas snad jedine Aurea, na mensich aukcich (a bohuzel casto i na aukcich CNS, kde musite byt clenem) je to takrikajic "na vlastni riziko". Doufam, ze chapete, ze jste si vybral problematickou a ne zrovna levnou oblast - tetradrachmy Alexandra jsou velmi zadane a proto ve sbirkovych stavech pres svou relativni beznost drahe a casto padelane. O tech razenych za jeho zivota to plati jeste vice.

SYSEL

Uživatel

Zaregistrován:
3. 4. 2014

Vytvořeno:
15. 10. 2014, 23:37

Záleží co pro koho znamená "sbírkový stav", ale pěkné (podle mě) se dají pořídit už od 5000 Kč a 5-10 tisíc je ještě cenová oblast, kde se moc nevyplácí dělat "špičkové" padělky. Nebo se jich musí vyrazit hodně a to se brzo proflákne a díky tomu, že jsou Alexandrovy tetradrachmy relativně běžné, se jich dá na internetu najít spousta pravých k porovnání.
... Já bych to neviděl tak černě a pro Alexandra mám taky slabost.🙂

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
15. 10. 2014, 23:55

Do 5000 ano, ale ne Alexandra Velikého.😉 Leda tak se štěstím na méně významných aukcích, kde je riziko větší. Sbírkový stav by měl být nejhůře (poctivě stanovený stav) -1/1- / VF / sehr schön.
(tím samozřejmě tím neříkám, že si někdo nemůže dát do sbírky horší mince, byť u běžných to vypadá trochu divně)
K tomu, aby si někdo bez větších znalostí a zkušeností koupil padělek, nemusí jít o špičkový. Jinak těch padělků je tolik, že jenom různých razidel je známo několik stovek, přičemž některé obíhají na trhu víc jak půl století. A na internetu se dají najít i mince, prohlášené za pravé a ve skutečnosti levé🙂
Ale samozřejmě to také nevidím tak černě, jen se snažím varovat, ono je někdy lepší být paranoik, než mít sbírku plnou padělků😉

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
16. 10. 2014, 01:10

Ja si myslim, ze zrovna u Alexandrovych tetradrachem za jeho zivota neni az takovy problem poznat 99% padelku. Alespon co jsem projizdel napriklad fotky na forumancientcoins, tak tam nebyl zadny padelek (alespon v tech typech, co znam), ktery nevypadal jako jasne falzum. Ale podotykam, ze mluvim o klasickych. A cenove se ve slusnych stavech da sehnat okolo 200 eur. V posledni dobe se rozpoustelo nekolik nalezu, co jsem si vsim. G&N rozpoustel nejmene jeden.

Poznamka - jak museli byt ti umelci v Recku dobri, ze se dokazali drzet jednoho stylu i po desitky let (takze jasne jich muselo byt vice). Pritom padelatele dneska ten styl skoro nejsou schopni napodobit. Samozrejme je mozne, ze tak dobri umelci jsou i dneska a lita tu spousta dokonalych padelku, ale vetsina to proste neda.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.