Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Ynhoj

Uživatel

Zaregistrován
13. 8. 2012

#11 - 20. 6. 2014, 08:39

Nálezy mne vždycky pobaví na aukru😃, sklepní, půdní a já nevím jaké...Někdy to vypadá jako by těch nálezů byla celá půda :-). Pravděpodobnost lepšího opravdového nálezu se rovná skoro 0....V CZ skoro jistě...

Frantig

Uživatel

Zaregistrován
7. 4. 2013

#12 - 13. 7. 2014, 12:23

Žijeme bohužel v příliš osídlené zemi, ke se příliš často mění vlastnické struktury. Jinak opravdových půdních nálezů jsem dostal za sběratelskou kariéru již několik a vždy to byly "poklady" jaké tu vidíme denně v rubrice "Ocenění". Ale co, darovaným koníkům z Mongolska na zub nekoukej.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#13 - 13. 7. 2014, 14:19

Frantig napsal/a:

Žijeme bohužel v příliš osídlené zemi, ke se příliš často mění vlastnické struktury.

Zase až tak zlý to není. Naopak bych řekl, že u nás je vlastnictví poměrně dlouhodobé. Pravda, v některých oblastech je dlouhodobost až od padesátých (konce čtyřicátých) let. Je ovšem pravda, že když se to původní vlastnictví tak nějak poruší, nastane občas doba rychlého střídání majitelů či drobení. Ale to je taky jaksi tradiční. Trochu jinak to je asi u pavlačáků a podobných, ale něco zajímavějšího se dá očekávat spíš u odúmrtí, než jako důsledek zapomenutých věcí při stěhování.
Stěhování bývá dost časté v USA, tam ty jejich lepenkové a laťkové domky co časem sežere termit nebo odvane vítr, tam kde není problém se jednoho dne sebrat, odjet na opačný konec kontinentu a tam si pronajmout naprosto totéž v obdobných podmínkách, to tu tak nějak není.

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2011

#14 - 13. 7. 2014, 14:48

no to nemusis az do ameriky,koukni na mne, klido ke mne pasuje "cigansky zivot"....😁

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#15 - 13. 7. 2014, 15:00

No, ale jsi normotvorný nebo jen potvrzuješ pravidlo?😉 U nás tak z 80-90% obývají domy tytéž rody co před 80 lety, nebo jejich dědicové. A tam, kde to je jinak, už na půdě není co najít, protože starý dům byl zbořen a postaven nový (většinou teda), anebo bylo aspoň původní vybavení zlikvidováno. Největší "poklady" by bylo možno nalézt po Němcích v Sudetech a po rozkulačených sedlácích. A samozřejmě na zámcích a tvrzích o které se "starala" JZD, pokud tam ještě něco zbylo.

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2010

#16 - 13. 7. 2014, 20:30
Nálezy mne vždycky pobaví na aukru😃, sklepní, půdní a já nevím jaké...Někdy to vypadá jako by těch nálezů byla celá půda :-). Pravděpodobnost lepšího opravdového nálezu se rovná skoro 0....V CZ skoro jistě...

jako děčíňák (náplava;) mohu říct (a Raje mi to snad potvrdí), že zde v Sudetech by se klidně na půdách něco najít našlo. Stačí když jen vím, jak vypadaly půdy několika známých, co zde v posledních letech koupili domek nebo co vypráví známý, který opuštěné domy zde prolézá...

lub121

Uživatel

Zaregistrován
13. 4. 2014

#17 - 14. 7. 2014, 08:38

Já na půdě našel obraz Hitlera a bajonet. V dalším domě fotky zřejmě původních majitelů-sudeťáků. Ty jsem si nechal. Jinak jsem prošel s detektorem i sklepy (domy jsou z cca 16 století) a nenašel jsem nic :-(
V tom druhém domě bylo schodiště do sklepa pod nímž je zazděný prostor, ale v rohu už je vybouraná díra kterou by prolezl člověk, tak jsem tam nakoukl jen baterkou a samozřejmě taky nic. Až jednou bude čas tak tam vlezu a vytáhnu ten poklad:-)
Když vidím na Aukru "půdní nález" tak se taky vždycky zasměju.

lub121@seznam.cz

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2011

#18 - 14. 7. 2014, 10:16

u Strakonic existuje zamek Strela,ten nechali komuniste opravit v sedumdesatych letech a udelali z nej nejakou blbost...po urcitem case dostal
zednik,ktery tam pracoval diverzni medaile a ohodnoceni v kategorii pred-
znamkovych dopisu....to je optimalni...za plat hledat a najit...😆

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#19 - 14. 7. 2014, 11:11

Jako malý kluk jsem kdysi u dědečka ve sklepě v nejzašším koutě pod uhlím našel německý samopal schmeisser a loveckou brokovnici dvojku se zkrácenými hlavněmi. Bylo to na území Sudet, předchozí nájemníci byli odsunuti...

gepost

Uživatel

Zaregistrován
27. 3. 2009

#20 - 14. 7. 2014, 12:04

Jó chlapi, když už jste zmínili Sudety... Já tu poklad našel. Manželku.😁 Letos jsme slavili 30let spolu.😆 😳 😆

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.