Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
7. 10. 2006
To není X ale I s rozštěpeným dříkem😉
Zaregistrován
6. 11. 2010
Aha, to pak jo, setkal jsem se s tim poprve. Halt jeste ucho🙂
Zaregistrován
6. 7. 2009
Taky z důvodu té chybějící fajfky myslím že E, když nezapomeneš tak se potom na to doma podívej, dík.
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
7. 10. 2006
Takže zde posílám tři varianty písmene A, které jsou velmi podobné tomu E, takže je otázka, jestli je jedna z těchto liter jen špatně vyražena, nebo jestli právě pro tu podobnost s E nedošlo při výrobě razidla k náhodné záměně puncu.
Oliho i Kučerův BP mám podle lva zařazeny jako typ XIII., u kterého eviduji první dvě A z obrázku. Literu E u tohoto typu však eviduji jiného tvaru (viz obr.), což ovšem nekoresponduje s případným E ve jméně panovníka na vašich BP. To mé E potvrzuje část E v SECUNDUS, které je vidět u Oliho, takže zde bych i vzhledem k dvojrázu usuzoval, že se ve jméně panovníka jedná o A, zde na obrázku č. 2. U kolegy Kučery si nejsem moc jistý, tam by to chtělo lepší fotku.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Myslím si, že to je poškozenej punc písmena A. Tady máte, jak se postupně zhoršoval. Je zajímavý, že druhé A v opise razili jiným puncem.
Omlouvám se z kvalitu fotek. Většina je staršího data, a mince nemám u sebe, abych je nafotil líp. Ale mělo by to postačit.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ano, to jsou ta první dvě A, která jsem u tohoto typu zaregistroval, viz můj předchozí příspěvek.
Zaregistrován
15. 7. 2007
asi jo, to by slo, vase argumenty se zdaji byt uveritelne🙂
Jinak ten muj mam urceny jako: Cast.II.10.C, GP 8C, Peukert ---; pripisu si k tomu poskozene puncy pismene A
Zaregistrován
7. 10. 2006
Můžeš si k němu připsat ještě Černohorský typ XIII. a/4 😆 😆
Zaregistrován
15. 7. 2007
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.