Zaregistrován
12. 1. 2010
Pěkné.. ten ještě nemám🙂
Zaregistrován
13. 4. 2014
Pěkný 3/4 Follis. Tento nominál ještě nemám.
Nevíte z jakého důvodu někteří panovníci používali latinské značení viz. 3/4 - XXX a jiní řecké Λ- lambda?
lub121@seznam.cz
Zaregistrován
31. 12. 2010
Lambda v řeckém zápisu číslovek znamená také třicet,je to podobné jako římskými písmeny.
Zaregistrován
31. 12. 2010
Podle obrázku jsem určil,že můj folis je z roku 26,ale co je to tam za znak v letopočtu? Neznal jsem nepoužívané písmeno abecedy stigma.Člověk se stále učí :-)
Zaregistrován
29. 3. 2015
Tak když jsme u těch nestandardních nominálů, tak přidávám další úlovek. Konečně Hexagram, který mi taky chyběl.
Heraclius, AR Hexagram, 615-638, Constantinople, SEAR 798
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Tak jsem neodolal a taky zabrousil do Byzance. Není to sice žádný extra krasavec, ale ono jich v lepších stavech asi moc nekolotá.
Nicaea, AE Tetarteron, Anonym z let 1227 - 1261, mincovna Magnesia, Sear 2156
Obrázky:
Zaregistrován
13. 4. 2014
Také přidám poslední úlovky. Ty Hyperpyrony jsou horší stavy, ale zajímavý je váhový rozdíl obou mincí. U "zlata" mi to přijde zvláštní.
- Manuel I. Comnenus, Sear 1959, Aspron Trachy 4,29g
- Andronicus II. Palaeologus and Michael IX. Sear 2396, Hyperpyron 4,38g
- Andronicus II. Palaeologus and Michael IX. Sear 2396, Hyperpyron 6,06g
Obrázky:
lub121@seznam.cz
Zaregistrován
23. 3. 2016
Poradí někdo panovníka? děkuji moc
Obrázky:
Zaregistrován
27. 7. 2018
Zdravím všetkých, toto je môj prvý príspevok a rozhodol som sa pre toto vlákno. Nedávno som kúpil pár starších mincí a vyzerá to tak, že ma to začína celkom baviť. Som si vedomý nováčikovských chýb, ale snáď sa zlepším 😁
Kvôli všeobecnému záujmu o byzantské dejiny som v jednom nemeckom obchode kúpil túto mincu:
https://www.dropbox.com/sh/twge0luhxadxteg/AAAkziP-pYqiQhJbM7r-GB3ga?dl=0
Priemer medzi 2,2-2,6 cm, váhu neviem.
S popiskou sa asi nezhodnem, ale kvôli tej som to nekupoval🙂
Podľa mňa to vyzerá na mincu z dôb svätého Justiniána. Ak má niekto iný názor, rád si ho prečítam.
V istom belgickom obchode som narazil na tohto Heraclia a neodolal som.
https://www.dropbox.com/sh/kuk52qsyrctfahc/AADLa1mEU0idJ97rDB0BdIvXa?dl=0
Priemer 1,8 cm.
Privítam akékoľvek názory a komentáre a ak by niekto vedel odhadnúť ceny, tak sem s nimi, nech viem, ako veľmi som sa popálil 😁
Knižka od Seara je už na ceste (viem, poradie by malo byť iné, najprv knižka, potom nákupy 😁 )
Zaregistrován
9. 1. 2018
Zdravím všechny. Pomohl by mi někdo s identifikací této mince? Našel jsem ji v Chorvatsku. Vypadá to, že mince je stříbrná. Tipoval bych to na někoho z Komnenosů, ale nejsem si jistý který.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.