Zaregistrován
25. 3. 2008
Dobrý den,
rád bych poprosil o radu zkušenější sběratele, kterým prošlo rukama více katalogů. Rád bych si koupil nějaký novější katalog Deutsches Reich - MICHEL. V jednom výprodeji je nabízen katalog z roku 2004 za 180,- Kč a z roku 2008 za 480,- Kč. Sbírám zejména období II. světové války. Prosím tedy o radu - liší se ceny takto starých známek nějak zásadně v novější a starší verzi katalogu, nebo mám raději ušetřit tři stovky a vzít katalog starší? 🙄 Případně, nemáte někdo k levnému odprodeji nějaký použitý v hezkém stavu? Který jste již nahradili aktuálním?
Děkuji moc za případné rady a postřehy. 😳
vanulikph@seznam.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
480,- za 2008 je slušná cena....
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
25. 3. 2008
Děkuji za postřeh. A myslíte, že v tom starším jsou ceny opravdu hodně zastaralé a nedalo by se dle nich orientovat?
Zaregistrován
9. 11. 2006
Myslim, ze ten starsi (2004) bohate staci - pokud vam nevadi, ze nebude obsahovat nove vydane nemecke znamky za posl. 3-4 roky... jako ze asi nevadi...
Pohyb cen znamek 3.Rise tam nebude rozhodne nijak vyrazny.
A opravdu vzacne znamky maji vysoke ohodnoceni ve vsech katalozich - je jedno jak jsou stare.
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Zaregistrován
25. 3. 2008
Já mám totiž katalog z roku 1982 a tam to je ještě v markách, tudíž hodí se čistě na prohlížení a odkontrolování kompletnosti série. Známý ale jezdí do Německa a tamní filatelie jsou hustě vybaveny DR známkami - ovšem prodávají za % z katalogů Michel, tak abych věděl, alespoň zhruba, které série si napsat do poptávky a které by byl jen těžký úlet 😃
Zaregistrován
25. 3. 2008
Všiml jsem si, že existuje i nějaký katalog Michel - Junior. Je tento prosím něčím šizený? 😲
Zaregistrován
9. 11. 2006
Junior je co se tyce obsahu obdobny jako ostatni katalogy (stare nemecko, treti rise, NDR,..), ale uvadi a ocenuje (do urcite miry) jen zakladni znamky a serie - tj. neuvadi a neocenuje zadne speciality, vzacnejsi typy, mene caste varianty a pod. Hodi se spis pro deti, zacatecniky nebo generalni sberatele.
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Zaregistrován
25. 3. 2008
Děkuji moc elle, tohle vypadá přesně na katalog, který budu shánět 😆 Viděl jsem jej za zlomek ceny a pokud tam bude Deutsches Reich a obsazená území, tak nic víc nepotřebuji... a žádné speciality opravdu nesbírám 😉
Zaregistrován
16. 2. 2009
Co potřebuješ ocenit?S Captainem jsme kupovali Michel Deutschland special i katalog na celiny.Nascenuj to,a uvidíme co se s tím dá dělat.Jinak ti firma Michel udělá katalog na míru,tedy jen obsazená území.Jsou to pěkný věci.
Měl jsem možnost to v prosinci držet v ruce.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Kdysi jsem sbíral BRD a zůstal mi starší katalog Michel Deutschland Junior a je v něm, pokud si pamatuji, jenom Deutsches Reich, BRD (vč. Berlin a Saarland) a DDR. Chybí v něm mj. staré německé státy, kolonie, Generalgouvernement, Böhmen und Mähren, Ukraine a další. Pro sbírání období druhé světové války není vhodný. Možná toho je v novějších vydáních více.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.