Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Topa, kamarad nekamarad, todle ja chapu a proc ne, ale mohlo to byt stejne... kdyz oba napisete vyvolavacku napr. kacuroj, tak ten na zaklade toho, kdo da vic rekne, ze drazi jeden z vas... je mi jasny, chybi tomu adrenalin a zabava, ale mohlo se petikilo usetrit a utratit za jinou minci...
ze prodejce vi, co prodaval... no mozna ano, ale podle me ne... kdyby vedel, napsal by zrejme mene bezny typ apod. ja myslim, ze to jen zkousel s ohledem, ze je grosik pekne zachovany a dat tam o kilo min, pralo by se o nej vic lidi... jen kuli tomu, jak vypada... a nejde o toho prodejce ale o dalsi budouci prodejce... je to muj nazor... tak se tim nak netrapte... jen ze to podle me slo resit jinak...
kacuro, kdyby v tech kamennych obchodech neco bylo, myslis, ze bych se trapil nad tim, co se na aukru deje? ani moc ne. do mesta zajdu cca 1x za 14 dni, podivam se na cenovky kery sou uz rok mimo misu a za ty prachy to nikdo v zivote nekoupi... (teda s ohledem na vyvoj cen ty ceny budou normalni za 2-3 roky)... a sem tam zcela vyjimecne na neco narazim... no a mozna prave ty bys s ohledem kde nakupujes mel moji pripominku o to vic chapat...
no Topa tu nepokryte v jednom prispevku naznacil, ze sestku nema...🙂 ale pokud ste o sobe nevedeli, tak se nic delat neda... me nejde o to domlouvat se na prodejce a obirat je o vydelky... to ne. jasny, ze je to aukce a tak to ma vypadat. ale mezi dvouma lidma, kery se muzou domluvit me to prijde zbytecny, kor kdyz tu jeden myslim celkem jasne naznacuje, ze do nej pujde... neco jinyho je, kdyz prihodim petikacku na minci za stovku, dve, to povazuju jeste snad za srandu... ale tento gros by sel mozna za vyvolavacku nebyt jednoho z vas...
To sice mohlo ale taky ne. Mohl se tam objevit někdo třetí který by to vzhledem k nižší ceně vyfoukl oboum a nebo by tu cenu taky nadzvihnul.
Tak pokud to jde někdo založte auditko, kam bude přístup jen okruhu lidí, ktěří se tu"znají" a jsou i snad rozumní a tam se o tom dá někdy debatovat, jen tam nesmí mít přístup každý, aby naopak nezačal dražit "cizí" člověk jenom proto, že to někdo chce nebo že se dozví co to je třeba za typ. Samozřejmě, že to není závazné, ale i zde může někdo prohlásit, že se domlouvat nechce a jde do toho. A skoro vždy může dva zájemce rozsoudit třetí osoba po zdělení výše příhozu. Já si myslím, že ten prodejce nevěděl co prodává, protože vše co měl na prodej bylo dle mne cenově nadsazené, takže Oli měl asi pravdu....
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
aha, tak to jsem nevybral charakterni osobu... mea culpa... tim se ma komunisticka vize hrouti zas a opet na pristupu lidi...
no pokud vim, tak tys byl prvni, kdo tu vykrikoval, zes sam koupil jeste levneji, tak necamrej 😉
vždycky všechno ztroskotá na charakteru lidí, právě proto nebyl komunismus reálný, i když nápad to byl jistě dobrý🙂
vykřikoval, že se dají sehnat i levněji, ale také jich mám plno dražších😉 ale to byly ty penízky JP, pak jsi tam měl i nějaké grošíky za hubičku, co si pamatuji ...
Ano možná nevyfouk, ale cenu by navýšil. Aukce jsou i trochu psychologie, byl jsem mockrát svědkem kdy nízká vyvolávací cena udělala nakonec nečekaně vysoký výsledek když začalo hodně dražitelů se prát, dostali se do "transu" a cenu vyhnali. Kdyby začínala vysoko, tak by si jí ani nevšimli. Je to sice příklad ze sálové aukce ale ověřil jsem si ho i na Aukru, viz dražba mého XV.krejcaru M.T.
Hušššš....Kacuro do pravého kouta a Oli do levého kouta............aaaaa nezlobte🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.