TBMS

Uživatel

Zaregistrován:
17. 12. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2014, 19:06

To co vidíte je vpodstatě rarita....použití Merkurů jako výplatních známek bylo striktně zakázáno a zde tato celistvostz prošla...takže v tom je ta vzácnost....použití zakázané známky na listovní zásilky.

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 4. 2014, 19:28

To co vidíte je vpodstatě rarita....použití Merkurů jako výplatních známek bylo striktně zakázáno a zde tato celistvostz prošla...takže v tom je ta vzácnost....použití zakázané známky na listovní zásilky.

Já si to hned myslel, ale jelikož tací machři filatelističtí jako Ikanek či Pavel III měli jiné mínění, tak jsem skromně mlčel...😉

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
5. 4. 2014, 02:34

Možná hloupý dotaz, ale nebylo to posíláno jako tiskovina (noviny)?

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
5. 4. 2014, 08:51

novinova paska to neni?

TBMS

Uživatel

Zaregistrován:
17. 12. 2010

Vytvořeno:
5. 4. 2014, 11:08

Bylo to posíláno jako tiskopis, kdyžtak sem můžu nakopírovat obsah...jak dopisy tak i tiskopisy nesměly být frankovány merkury, ty mohly být lepeny pouze na noviny. Kdysi tu někdo psal a dal link a exponátu merkurů od Mazziho? Tam na jednom listu byl právě podobný tiskopis, kde bylo uvedeno, že merkur byl použit jako běžná známka....většina těchto tiskopisů bylo odesláno ze stejné redakce, která posílala noviny. Prý se odhaduje asi 20 dochovaných takovýchto dopisů a s dvojpáskou je snad tento zatím jediný.

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
5. 4. 2014, 11:41

tak ti tedy pekne gratuluji...hezky kousek...

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
5. 4. 2014, 13:14

Takže nějaká pupínkatý redakční učedník který neznal předpisy a dnes je z toho vzácnost?😲 🙄

TBMS

Uživatel

Zaregistrován:
17. 12. 2010

Vytvořeno:
5. 4. 2014, 17:35

Ano, tak to chodí, prostě díky větší benevolentnosti italských úřadů (nebo bordelu na úřadech 🙂 ) bylo puštěno pár těchto celistvostí do oběhu a dnes jsou vysoce ceněny, myslim že Ferchenbauer cení takovouto celistvost s jednou známkou na 10.000 EUR, se dvěma nemá záznam.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
8. 4. 2014, 15:07

Nuž, takové detaily jsem ještě nepořeboval vědět. Mně stačí vidět pětipásku první emise Lombardie a i když nevím kolik je to lotů na počet honů, vím že to je pěkné, cenné a vzácné a že na to nemám. Natož když to má ještě navíc kupón.:)

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
9. 5. 2014, 01:05

(Po měsíci krapet oživení)
Dostal jsem, jak jsem tuhle žádal, onen arch Témešváru (č. 1). Tyhle archy mají jednu nevýhodu - jsou velké, blbě se skladují a nevlezou se mi do kopírkoscaneru, takže obrázek není úplný (a to jsou Parlamenty 2× větší). Zároveň jsem vypíchl několik zajímavostí. Ten nový katalog ještě uvádí větší "1" a menší "0", ale nic tak výrazného tam nevidím a na 41. poli šikmou "10" (nikdy jsem neviděl a ani o tom nevěděl, ale možná jen neuměl přečíst) a ta tam tedy taky není. Ovšem, vzhledem ke skoro miliónovému nákladu je více než pravděpodobné, že desku upravovali a opravovali, nebo že jich zkrátka bylo víc. Na druhou stranu zase ten katalog neuvádí to "f" s chybějící pravou částí příčky, má to jen u přetisku 45 fillér, ale pokud použili stejná písmenka, jakože nebyl důvod je nepoužít, proč by neměla tato DV být i na tomto přetisku, že, což je. Taky se neuvádí ty dvě, dost odlišné, typy čárky nad "é". Na druhou stranu, asi nemá cenu do katalogu dávat všechno. Jedno je ale jisté, hradčanáři by se vyžili, protože "mušince", to je jejich!!😁

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.