Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
4. 12. 2018
Ne, určitě jsem nemyslel, že jsou broušené, spíš jsem doufal, že ty vaše nejsou. Snažím se nashromáždit srovnávací materiál a chybí mi na porovnání ten z pravých známek. Nejsem bohužel tak movitý, abych mohl zkoušet štěstí nakupováním, tak ho sháním všude, kde se dá. Několik známek jsem si koupil a spálil jsem se. Proto Vám moc přeji, aby jste neměl také smůlu. Je v podstatě jedno, zda je koupíte na internetu nebo na aukci. Rád bych si jednu pořídil, ale už chci jít na jisto. Zaujala mě i vaše poznámka o slabém tisku. Můžeme zkusit oblast nápisu "sloven" a štítek s číslicí 120?
Zaregistrován
17. 2. 2016
Měl jsem štěstí na srovnávací známku, která je s obtiskem a na pravé straně je zeslabená barva. Potom jsem na výstavě prohlédnul všechny stříbřitě šedé 120h a tam podle mého názoru byl jeden čtyř blok pravý. Hned se pozná rozdíl barev na denním světle pří větším náklonu srovnávaných známek. Mikroskop používám pouze na prozkoumání povrchu a vrstvy barvy, na odstín je nevhodný díky led osvětlení a to mám už dva. Snad jsem vám drobet pomohl.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 12. 2018
šly by ještě ty čtyři obrázky co jsou pohromadě vložit každý zvlášť, aby byly každý velký jako ten s porovnáním papíru a tisku? Rozhodně velice děkuji. Měl jsem možnost vidět na srovnání světle šedou s přetiskem SO, kterou tvořily jen dvě barvy šedá a papír a pak jsem viděl světlešedou, kterou tvořily 3 barvy, šedá světle šedá a papír.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Já to špatně popsal. Složení barev u šedé a světle šedé je různý poměr složení barev bílá, černá, modrá. U stříbřitě šedé také označována správněji jako petrolej šedá je složení barev bílá, černá, modrá a zelená. Vzácnost známky je v přidané zelené barvě.
Zaregistrován
23. 11. 2015
OskarOto napsal/a:
...To se zjistí jednoduše tak, že na známku kápnu trochu lékařského benzínu a na srovnávací známku taky....
OskarOto.A kde si to zohnal? Ten benzín. Všetci tu s tým operujú, ale radu, kde to kúpiť som tu ešte nečítal.A pýtal som sa.
U nás v osade v snáď asi 5 lekárňach o tom nemajú ani šajnu.Teda majú, ale museli by mi to objednať niekde u špecializovaného predajcu, výrobcu...A určite nie nejaký decák, alebo dva, ktoré by mi pri mojich výskumoch stačili.
-s-
Zaregistrován
17. 2. 2016
V lékárně v kauflandu. Je docela drahý tak ho na známky kapu brčkem.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Já to špatně popsal. Složení barev u šedé a světle šedé je různý poměr složení barev bílá, černá, modrá. U stříbřitě šedé také označována správněji jako petrolej šedá je složení barev bílá, černá, modrá a zelená. Vzácnost známky je v přidané zelené barvě.
Ještě dlužím fotky. druhá a čtvrtá je šedá.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Zaregistrován
23. 11. 2015
A nemajú, nemajú a nemajú Asi sme už príliš na východ a za opicami..😉 😉 A ani nevedia, čo by to malo byť a na čo sa to používa.Dve dlho slúžiace magistry dali hlavy dohromady a vyšlo im len to, že sa to kedysi asi používalo na odstraňovanie lepu z kože, napríklad po "výdatnejšom" použití leukoplastu..V minulosti-spofaplast, ak sa nemýlim.
Ak môžeš, pošli mi fotku obalu, nádoby, etikety, nálepky na obale.
S tým termínom-lekársky-lekárenský benzín-sa tu dosť často operuje, ale mám pocit, že každý druhý používa niečo iné..A najskôr to bude nejaká varianta technického benzínu, myslím si.
-s-
Zaregistrován
12. 6. 2012
Já teda nevím, ale normálně vždycky du do lékárny a tam mi to nalijí do flašky na váhu. A kapu to skleněnou stříkačkou.😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.