Zaregistrován
28. 6. 2008
Dukát je má někde na internetu vystaveny, nebo ne? Zajímalo by mne, jak taková mincička vypadá, klidně i ilustrační foto ze zahraniční aukce...
Zaregistrován
23. 12. 2009
Tady je napriklad ten pacholek...z jine aukce
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
12. 1. 2010
Dukat ma v katalogu z antiky vyfocene akorat nejake zlato, 1 republikovy denar a o dva rady beznejsiho Balbina. Takze bohuzel...
Nicmene byl to RIC 202 - viz tady:
http://wildwinds.com/coins/ric/nepotian/i.html
http://wildwinds.com/coins/ric/nepotian/_rome_RIC_202.jpg
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak na Forvmancientcoins prisli dva (hodne zkuseni) lidi s tim, ze ten sestercius je tooled.. moc si nedokazu predstavit jak, protoze na upravovanych mincich jdou vzdycky najit znamkty uprav a ja nic nenasel, takze jednodussi by byl asi nove razeny padelek, ale jestli je pravda, ze minimalne portret neni pravy, tak je to docela spatna zprava, kdyz to poznali z fotky a ja ani kdyz jsem to mel v ruce a pod lupou😞
Nekomu tady ta mince taky pripadla podezrela?
Zaregistrován
28. 6. 2008
Já si nemohu pomoct, ale když jsem si včera prohlížela i ražby, které jsem našla já, s těmi, co jsi sem dal ty, nebo stačí podívat se na ty tvé tři odkazy, tak ten první má odlišný portrét, než ty dolní dva. Když jsem to včera srovnávala, tak jsem nevěděla, co si o tom myslet, který je ten správný, nebo zda vládl tak krátce, že nikdo nevěděl jak opravdu vypadá, popř. každý rytec ho vyryl podle sebe?... tímto nechci v žádném případě posuzovat zda je nějaká mince pravá či ne, jen mi včera hlavou proběhla tahle myšlenka, což nemusí vůbec nic znamenat.
PS: Jinými slovy, pokud by je ryl jeden rytec, portréty by musely být podobné, už jen na ukázce těchto tří mincí je vidět, že je rylo více rytců. Kde všude se vůbec razily?
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já znovu zopakuji něco, co jsem již sem několikrát psal. Pokud se bude jednat o vzácnou, v tomto případě antickou minci, pak by se měla dražit pouze v seriozní aukci, kdy musí být vyfocena v aukčním katalogu. Dále je dobré si všímat, kdo ji draží. Pokud mají zvednutá čísla i sběratelé, kteří dané problematice rozumí a seriozní obchodníci, pak se s největší pravděpodobností jedná o pravou minci. Pokud o ní tyto dvě skupiny nejeví zájem, pak se musíme těchto nákupů vyvarovat, i když mohou působit velice výhodně, protože zde není něco v pořádku.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
28. 6. 2008
Jak ale odborníci, nebo řekněme zkušení sběratelé poznají, že je mince pravá? Pokud vím, mohou být tak věrné kopie, že je odhalí jen nějaké fyzikální zkoušky, nebo naopak, co kdyby ta mince opravdu pravá byla, ale nebyl by o ni zájem právě kvůli pochybnostem vzniklým z faktorů, které popisuješ... Není to začarovaný kruh?
Zaregistrován
22. 7. 2011
Zde jsem nemluvil o unikátech, nebo naprosto nedostupných mincích. Mluvil jsem o velice vzácných ražbách, které již sběratelům, kteří sbírají například antické mince třicet, nebo čtyřicet let, rukama prošly a jsou jednoznačně zkušenější než my. Oni je například viděli a né jednou, za ty roky mají zkušenosti, už vědí, co musí pravá mince splňovat a mají nějaký třináctý smysl, který je dokáže na nesrovnalosti upozornit. Prostě jsou o hodně napřed před sběrateli, kteří tyto mince vidí poprvé.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Evropa1 napsal/a:
... Pokud o ní tyto dvě skupiny nejeví zájem, pak se musíme těchto nákupů vyvarovat, i když mohou působit velice výhodně...
Přesně tak, případů kdy si můžeme říci:
""Jejdanánku, tady se draží vzácná mince a JÁ JSEM JEDINÝ CHYTRÝ který si toho všiml""
je velice málo.
Stává se například, že jednou za Uherský rok se v Sydney ukáže nějaká Bohemika a já jsem sice jediný v celém sále kdo ví co to je
ale pak přijdou na řadu limitní lístky z Evropy a jsem tzv. v pr....😉
Díky Internetu se svět o mnoho zmenšil.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Dnes je kvalitních mincí velice málo a každý, kdo chce vybudovat alespoň slušnou sbírku, musí mít přehled o všem co se na mezinárodním trhu děje. Proto je velmi malá pravděpodobnost, že se nějaká dobrá mince před všeobecným zájmem schová a počká si na kupce, který na ní podstatně vydělá. Samozřejmě, že neomítám náhody, ale pravděpodobnost je tu malá. Možná, že se tak může stát v případě mince v horší zachovalosti, protože podstatná část sběratelů po nich netouží, i kdyby se objevilo cokoli. Jednou jsem se stal v aukci objetí, kdy jsem dražil vzácnou minci a spadla mě do klínu za 40 % ceny, kterou jsem počítal. Hned jsem měl pochybnosti, které se ukázaly jako relevantní. Proto si dnes dávám velký pozor a dívám se na některé lidi, jestli draží, nebo nikoli.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.