Zaregistrován
7. 6. 2007
Zaregistrován
12. 1. 2010
Hm, nemáš z toho Vetrania smíšené pocity? Poškození zrovna na portrétu, to je dilema u každého vzácného císaře, už jsem ho párkrát řešil a většinou jsem dospěl k závěru že ta mince může být horší, mít poničené opisy, ale pokud nejde o supervzácnost, portrét by měl být slušný. Takže tohoto císaře ještě nemám🙂 Před pár měsíci mi bohužel jeden unikl za 65 EUR + poplatky, potřeboval jsem omezit výběr na limitech a u něj jsem si říkal, že to jako obvykle pod 120 EUR nepůjde..
Daleko zajímavější mince mi přijde ten Constans - raritní opis, pěkný stav, gratuluji.
Zaregistrován
7. 6. 2007
Toho portrétu je poravdu škoda, ale byla to nabídka, která se nedala odmítnout. Je to už můj třetí Vetranio, portrétem asi nejhorší, ale stavem opisů a reversem nejzachovalejší... Už mi schází jen typ HOC SIGNO VICTORE ERIS. Není také bez zajímavosti, že Vetraniovy mince se razili pouze v mincovně Thessalonica a Siscia. Byl také jedním z mála, který se dobrovolně vzdal trůnu po potlačení vzpoury legií na konci roku 350.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak až tak daleko, abych sbíral vzácné císaře podle reversů, ještě opravdu nejsem🙂
Máš pravdu, že rezignace na trůn, pokud k ní nebyl císař opravdu donucen bezvýchodnou situací, rozhodně nebyla obvyklou věcí (známá je ještě rezignace Diokleciána s Maximianem, ktery by to ale sám od sebe neudělal a sebevražda Othona, který nebyl v zoufalé situaci, ale spáchal ji proto, že věřil, že to bude pro říši lepší než pokračování občanské války).
Zaregistrován
28. 6. 2008
S tou dobrovolnou rezignací mi to moc nesedí, spíše si myslím, že po tom co udělal, moc na výběr neměl a mohl být rád, že ho nepopravili, nebo neotrávili, jak bylo zvykem 😁
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak jsem konečně zkusil vyfotit drobné přírůstky z posledních pár aukcí z Rakous a Němec.. ale skupinově to asi moc vyfotit nejde, tak zatím jen malá ochutnávka stříbra.. ostatně klidně si řekněte, co chcete abych kvalitně vyfotil🙂
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Mám dojem, že sa pomaly, pomaličky pustím aj do antiky (láskavo mi pomôžeš tenzor, aj Misak...😉), tieto mince sú naozaj krásne a ako sa hovorí, antika je smotana numizmatiky. Tvojim minciam (zatiaľ) nerozumiem, ale na pohľad sú to krásne kúsky, verím že sa z nich tešíš. Gratulujem...
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak ještě ten bronz, ale ten se moc na fotkách nepovedl, v reálu vypadá rozhodně lépe 😞
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Mňam...
Zaregistrován
7. 6. 2007
Pekne...
Nechci kazit radost, ale neni nahodou ten as Caracally vlevo dole doryvany? Vlasy a fousy na portretu na mne tak pusobi, i draperie postavy je "jina".
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.