Zaregistrován
21. 11. 2011
Ja mam pocit, ze krasne mince jdou ted za silene ceny. A kvuli nim rostei cena ostatnich minci. A nejhorsi je to u oblibenych panovniku.
Chybi mi pekny Nero. Tak ted jsem par tydnu zkousel asi 3 vydrazit. Takovi, ktere na aukcich pred 2 roky sli za 40-50 EUR dneska lezou k 200 EUR. A to se jedna casto o podprumerne stavy! Zitra mi jde jeden hezky. Uz ted je na 190 EURech, takze pocitam, ze vyleze na 300-400 EUR, mozna i vice. Ach jo🙂
Nebo jsem ted nechapal - Probove. Nevadno nekdo drazil na ebayi asi sbirku (nebo depot) Probu. Byli hezci a nekteri skoro celi postribreni. I ti horsi sli za 100 EUR a vice. Hezci snad kolem 160. Mozna nekteri byli vzacni, ale byli mezi nimi i naprosto klasicti. Ja mam hezci za polovinu. No je to nekdy divne.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Tenzor: hezky!
Zaregistrován
7. 10. 2012
dula77: když se dražila na Aurei Polákova sbírka, byla ve Švýcarsku u CNG akce a na bohemiku údajně zůstalo jen hrstka lidí, někdo na telefonu a tři našinci (obchodníci) - nebudu jmenovat. Nakoupili výhodně.
Je pravda, že zhroucení je silné slovo, ale trend to je. Poslední roky (2002-2007) co jsem sbíral jsem bral většinu z ciziny za tu kvalitu za lepší ceny. Dnes už jen zobnu tu a támhle co jde okolo.
Pravda DNES je v ČR jakýsi ostrůvek, kde je antika nejlevnější. Mimochodem proto, že financové v AT a DE rozbili turecké, makedonské a jugoslávské zdroje, už tam levně nakoupit nejde. Už i antiku u nás kupijí Poláci. Už jsem to tu psal - dolar je za polovic, ale mince z venku (po přepočtu na kč) dražší než před 15 lety.
Aby trh fungoval musí být nejen kupci, ale i prodejci - a ti myslím trochu chybí, nebo se zbavují horších kusů. Nižší nabídka pak tlačí na cenu. Ale třeba na aukru je antika házení perel sviním.
Ještě se pochlubím, co mi uniklo,před pár lety v DE. Díky neschopnosti převést 2700 eur v době kamenné v ČR (2005) z korunového účtu. Dodnes mě to mrzí.
Cena byla dobrá asi kvůli těm (zde nedávno debatovaných) prasklinkám a nerovnostem na hraně střížku.
Obrázky:
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Zaregistrován
7. 10. 2012
Acilius - krásná klasika a v pěkném stavu. Ostudu určitě neudělá. Já vůl se republiky zbavil abych mohl financovat ostatní Řím - často v horších stavech. Dnes bych musel sakra přitlačit.
Tovy: lupnu ti sem dva Proby - na tvé téma. Počkej chvilku.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Zaregistrován
23. 12. 2009
Pekny kousky panove...
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
7. 10. 2012
1)
Foto: žádná rarita.
Podobný ve špičkovém stavu 1/1 (tj. lepší avers než zde) mám za 800 (2009). Korun. :-)
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2009
800 korun? To my prijde nesmysl...dnes by udelal nekolik tisic.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
7. 10. 2012
2)
Foto: klasika.
Asi ho někteří máte taky. Za 500, 700, max 1200. Zde: rozhodně ne dokonalý - prodán za 120+% (ale EUR)!!!
Ten předchozí - pokud to někomu uniklo - prodán za 400 EUR.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 1. 2010
Jopatianus: tak to nastve.. a pres PayPal nebo proste pres cloveka co ma ucet v EUR to zaplatit neslo?
Misak: sbirkoveho Aureliana se zbytky postribreni jsem kupoval za 500 Kc (pravda, taky 3 roky zpet), velke folis se zbytky postribreni taky za par stovek.
Ten na fotce je krasny a pekne detailne propracovany, ale urcite to neni nic vyjimecneho, vzdyt ani nema postribreni🙂 Takze nesmysl mi prijde spis davat za to tech 400 EUR...
Takze je to opravdu o tom, ze lide veri, ze za pekne mince musi platit vysoke castky. To ale neni udrzitelne, zvlast u minci beznych cisaru (taky antoniniany Gordiana III jeste do tisicu nikdo nevyhnal).
Zaregistrován
7. 10. 2012
Závěr z "akce Probus"? Být trpělivý, nekupovat šrot (pokud k tomu není extra důvod) a být ve střehu :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.