Zaregistrován
4. 7. 2016
Nebo byli řezbáři krátkozrací. Takže měli "lupu" v oku.
Zaregistrován
23. 11. 2010
Zaregistrován
27. 12. 2009
Zaregistrován
4. 7. 2016
Jestli se ta mince líbí, tak můžu doporučit Kyzikos (kanec/lev). Hemioboly, oboly, dioboly. Jsou velice běžné (jako ten Milet), takže se dají snadno sehnat v pěkném stavu. Mají jemnější detaily a hodně variant. Příklad:
Obrázky:
Zaregistrován
4. 9. 2012
Teda já vím, že to nijak nesouvisí s mincema (tiše závidím ty vzácné drobáky z 5. století!🙂), ale teď jsem našel tuhle fotku své sbírky jiného žánru a neodolám ji se nedát🙂 "Nasbíral" jsem to (co mi chybělo z dětství) asi před 3mi lety a během 3 měsíců celou tu horu krásné naivity znovu přečetl🙂
Příště nafotím svou antickou knihovnu (ta aspoň trochu souvisí a mám z ní skoro 40 svazků)
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Heh, super! Uz jsem dlouho necetl, ale mam je rad a jak nekde neco uvidim, tak musim koupit🙂 Bohuzel v tom mem bordelu je mozne, ze mi neco chybi a naopak nektere mam 2-3x🙂
Zaregistrován
15. 7. 2007
dobre, taky jsem to kdysi louskal s napetim🙂 ted uz toho casu na cteni moc neni, ale po ceste do prace aspon posloucham nejruznejsi podobna ctiva z mladi (sice audiokniha neni kniha, ale zas to aspon nikde neztratim) a i tohle mam v poradniku 😁 😁 😁
Zaregistrován
28. 6. 2008
Můj nový přírůstek (vložen i do sekce s posmrtnými mincemi). Velká radost.
Augustus- AS, ražen za Tiberia
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2012
Pěkný bronz. S hvězdou nemám. Gratulace. Mimochodem - máme tu i sekci posmrtných mincí? :-) Rád se jim věnuji, ale o této až fetišistické sekci jsem dosud nevěděl. Zkusím ji najít. Jinak hoďte sem občas něco, ať je na co koukat. Taky se přidám.
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Zaregistrován
7. 10. 2012
Konečně splněno. Quietus (260-261). Jeho bratra Macriana mám snad od roku 2004, ale Quieta jsem nebyl schopen sehnat za cenu do 5-6 tisíc. Přitom se objevují na větších aukcích pravidelně, často i více kusů na jedné aukci, ale přitom ceny jsou 5-13 tisíc podle stavu. Člověk by čekal, že tato relativně "běžná" mince nebude stát nijak moc. Totéž jsem letos absolvoval s antoninianem Maria (269).
Obrázky:
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.