Zaregistrován
28. 6. 2008
Nedávno mi po delší době přibyl do sbírky další panovník (panovnice), kterou jsem ještě neměla...
Není to sice dokonalá mince, ale je určitě hezčí než na fotce a s pěknou patinou. Mám z ní obrovskou radost.
Julia Paula, AE26, Thessalonika
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2012
Julia Paula byla vyhlášená krasavice, ke své škodě, neb si ji vyhlédl zvrhlík Elagabal jako jednu z manželek. Vzácné jsou její mince a drahé hlavně ty s pěkným portrétem. Gratulace!
Předevčírem jsem tu v nabídce našel as Aureliana od martinavangelise. Už ho mám doma. Ležel tu v nabídkách od 25. ledna! Neváhal jsem ani chvilku.
RIC-80 (scarce), 7,05g, 24-25mm
IMP AVRELIANVS AVG
CONCORDIA AVG
dvě postavy proti sobě, císařovna Severina vlevo tiskne ruku Aurelianovi vpravo (držícímu kopí), mezi postavami se vznáší hlava boha Sola hledící doprava
Obrázky:
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
Zaregistrován
4. 9. 2012
Ahoj,
koukal jsem, že můj předchozí příspěvek s dortem vzbudil nějaké pnutí, tak se za to omlouvám a jsem rád, že se Jotapiánovi Aurelián líbí, resp., že skončil u někoho, kdo tuhle rozhodně ne běžnou minci ocení! Mám z toho podobnou radost, jako když jsem minci sám před časem získal. Jenže teď se mi doma náhodou ocitla druhá, tak tahle šla za Jotapiánem🙂
Sám závidím toho Valentiniána III. Potvrzuji, že se v aukcích V. III. občas objeví v popisu, ale když si ho člověk určí, zjistí, že jde o běžného Val. II. nebo I.
A abych jen nekecal, poslední dobou jsem byl paf z této mince od Tovyho ;-) Úplně běžný Konstantin, ale kompletně postříbřený - zvlášť v reálu vypadá parádně!
Z jiných, pro změnu méně běžných jsem před časem sehnal (sic okrájenou, vykorodovanou a asi uměle patinovanou), ale siliquu Magna Maxima, chybně určenou jako Gratiána o prodejce 1200,- byla, myslím slušná cena. Vím, že na siliquu je to nic moc stav, ale já je nesbírám a tady jsem neodolal.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
To bude tím, že jsem tu dlouho nebyla 😆 😆 😆
Zaregistrován
28. 6. 2008
Jinak gratulace k zajímavým mincičkám!!
Zaregistrován
23. 12. 2009
Vim ze foto neni kvalitni...nemam nejak cas. Ale chtel bych o tak ukazat posledni prirustek do sbirky. Mam rad necim zajimave anticke mince. Crispinu jeste nemam a s timto reverzem si ji musim nechat
Obrázky:
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
28. 6. 2008
Gratulace ke Crispině...
Jednu také mám, bohužel není stavem nic moc. Jinak gratulace k zajímavému reversu :-)
Zaregistrován
21. 11. 2011
Pekne mince vsem.
Valentinian III. velmi dobry. A hned k tomu historka: No uz na nej na X aukcich koukal, ale vzdy ho ignoruji s tim, ze ho mam. Jak koukam na nej od Jotapiana, tak ze se kouknu do sbirky a ve sbirce podle fotek zadneho nemam. Tak jsem hledal a mel jsem velmi pekneho, ktereho jsem omylem prodal a nechapu proc. No nic..
Julia Paula fajn, provincni mam rad!
Aurelian AS se vida malokdy. Pro me je to vzdy smutne, kdyz se o takove mince nikdo nehlasi, protoze jsou vzacne a zajimave.
Martinevangelisi ja ti snad psal, ze se ti Konstantin bude libit🙂. Jak jsou v (skoro) razbe, tak jsou ty mince fakt super. A Magnus dobry, ten taky neni uplne bezny, gratulka!
Crispina s televizi se taky vidi malo. Vse sberatelsky zajimave veci.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Nojo, a já co mi to pořád připomíná ..😆 😆
Zaregistrován
28. 6. 2008
Nojo, a já co mi to pořád připomíná ..😆 😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.