Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1991 - 17. 2. 2019, 11:41

Nedávno mi po delší době přibyl do sbírky další panovník (panovnice), kterou jsem ještě neměla...
Není to sice dokonalá mince, ale je určitě hezčí než na fotce a s pěknou patinou. Mám z ní obrovskou radost.

Julia Paula, AE26, Thessalonika

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2012

#1992 - 18. 2. 2019, 14:10

Julia Paula byla vyhlášená krasavice, ke své škodě, neb si ji vyhlédl zvrhlík Elagabal jako jednu z manželek. Vzácné jsou její mince a drahé hlavně ty s pěkným portrétem. Gratulace!

Předevčírem jsem tu v nabídce našel as Aureliana od martinavangelise. Už ho mám doma. Ležel tu v nabídkách od 25. ledna! Neváhal jsem ani chvilku.

RIC-80 (scarce), 7,05g, 24-25mm
IMP AVRELIANVS AVG
CONCORDIA AVG
dvě postavy proti sobě, císařovna Severina vlevo tiskne ruku Aurelianovi vpravo (držícímu kopí), mezi postavami se vznáší hlava boha Sola hledící doprava

Obrázky:

Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.

Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.

martinvangelis

Uživatel

Zaregistrován
4. 9. 2012

#1993 - 18. 2. 2019, 15:34

Ahoj,
koukal jsem, že můj předchozí příspěvek s dortem vzbudil nějaké pnutí, tak se za to omlouvám a jsem rád, že se Jotapiánovi Aurelián líbí, resp., že skončil u někoho, kdo tuhle rozhodně ne běžnou minci ocení! Mám z toho podobnou radost, jako když jsem minci sám před časem získal. Jenže teď se mi doma náhodou ocitla druhá, tak tahle šla za Jotapiánem🙂

Sám závidím toho Valentiniána III. Potvrzuji, že se v aukcích V. III. občas objeví v popisu, ale když si ho člověk určí, zjistí, že jde o běžného Val. II. nebo I.

A abych jen nekecal, poslední dobou jsem byl paf z této mince od Tovyho ;-) Úplně běžný Konstantin, ale kompletně postříbřený - zvlášť v reálu vypadá parádně!

Z jiných, pro změnu méně běžných jsem před časem sehnal (sic okrájenou, vykorodovanou a asi uměle patinovanou), ale siliquu Magna Maxima, chybně určenou jako Gratiána o prodejce 1200,- byla, myslím slušná cena. Vím, že na siliquu je to nic moc stav, ale já je nesbírám a tady jsem neodolal.

Obrázky:

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1994 - 18. 2. 2019, 20:20
Julia Paula byla vyhlášená krasavice, ke své škodě, neb si ji vyhlédl zvrhlík Elagabal jako jednu z manželek. Vzácné jsou její mince a drahé hlavně ty s pěkným portrétem. Gratulace! Předevčírem jsem tu v nabídce našel as Aureliana od martinavangelise. Už ho mám doma. Ležel tu v nabídkách od 25. ledna! Neváhal jsem ani chvilku. RIC-80 (scarce), 7,05g, 24-25mm ...

To bude tím, že jsem tu dlouho nebyla 😆 😆 😆

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1995 - 18. 2. 2019, 20:22

Jinak gratulace k zajímavým mincičkám!!

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#1996 - 22. 2. 2019, 17:19

Vim ze foto neni kvalitni...nemam nejak cas. Ale chtel bych o tak ukazat posledni prirustek do sbirky. Mam rad necim zajimave anticke mince. Crispinu jeste nemam a s timto reverzem si ji musim nechat 

Obrázky:

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1997 - 24. 2. 2019, 16:24

Gratulace ke Crispině...
Jednu také mám, bohužel není stavem nic moc. Jinak gratulace k zajímavému reversu :-)

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#1998 - 25. 2. 2019, 22:59

Pekne mince vsem.

Valentinian III. velmi dobry. A hned k tomu historka: No uz na nej na X aukcich koukal, ale vzdy ho ignoruji s tim, ze ho mam. Jak koukam na nej od Jotapiana, tak ze se kouknu do sbirky a ve sbirce podle fotek zadneho nemam. Tak jsem hledal a mel jsem velmi pekneho, ktereho jsem omylem prodal a nechapu proc. No nic..

Julia Paula fajn, provincni mam rad!

Aurelian AS se vida malokdy. Pro me je to vzdy smutne, kdyz se o takove mince nikdo nehlasi, protoze jsou vzacne a zajimave.

Martinevangelisi ja ti snad psal, ze se ti Konstantin bude libit🙂. Jak jsou v (skoro) razbe, tak jsou ty mince fakt super. A Magnus dobry, ten taky neni uplne bezny, gratulka!

Crispina s televizi se taky vidi malo. Vse sberatelsky zajimave veci.

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#1999 - 4. 3. 2019, 16:03
Pekne mince vsem. Valentinian III. velmi dobry. A hned k tomu historka: No uz na nej na X aukcich koukal, ale vzdy ho ignoruji s tim, ze ho mam. Jak koukam na nej od Jotapiana, tak ze se kouknu do sbirky a ve sbirce podle fotek zadneho nemam. Tak jsem hledal a mel jsem velmi pekneho, ktereho jsem omylem prodal a nechapu proc. No nic.. Julia Paula fajn, provincni mam rad! ...

Nojo, a já co mi to pořád připomíná ..😆 😆

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#2000 - 4. 3. 2019, 16:03
Pekne mince vsem. Valentinian III. velmi dobry. A hned k tomu historka: No uz na nej na X aukcich koukal, ale vzdy ho ignoruji s tim, ze ho mam. Jak koukam na nej od Jotapiana, tak ze se kouknu do sbirky a ve sbirce podle fotek zadneho nemam. Tak jsem hledal a mel jsem velmi pekneho, ktereho jsem omylem prodal a nechapu proc. No nic.. Julia Paula fajn, provincni mam rad! ...

Nojo, a já co mi to pořád připomíná ..😆 😆

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.