Zaregistrován
25. 7. 2006
bertik: Rozklad mince v dusledku koroze, mozna i nejake agresivni pusobeni na med? Je na ni ale videt, jak silne, resp. slabe je to medene platovani.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
26. 2. 2020
Při vší úctě ke všem diskutujícím.... zaslouží si tato úplně obyčejná poškozená desetikačka tolik zájmu a diskuze a snahy udělat z ní něco zajímavého k potencionálnímu prodeji?
Zaregistrován
25. 7. 2006
Zalozil jsem toto tema, abychom zde diskutovali o ruznych chyborazbach, vyrobnich zmetcich, zpusobu jejich vzniku a odliseni zmetku z vyroby od dodatecneho poskozeni mince. Podle poctu prispevku a prispivajicich zrejme tato problematika padla na urodnou pudu a zajima vice sberatelu. Jsem tomu rad. Nevsiml jsem si, ze by se tu nekdo ptal na oceneni. Takze na rozdil od nekterych jinych temat, kde se resi casto ceny minci a jejich prodej, povazuji tuto diskusi za ciste sberatelskou a osvezujici v zaplave komerce kolem. Je treba si uvedomit, ze jedna kazda mince v tomto vlakne muze byt pro konkretniho sberatele zajimavejsi nez treba "10 Kc 1993 male Kc" bez ohledu na jejich ceny.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
27. 9. 2015
Tomu odlouplému pokovení určitě pomohlo to brutální omlácení hrany mince😉
Zaregistrován
20. 12. 2012
Vše nejlepší do nového roku.
Změřil jsem sílu pokovení.Ovšem včetně intermetalické fáze,jak praví Oliver, jestli se nepletu. Je to 0,15 mm. Na ploše. Na hraně to nedokážu.
Zaregistrován
25. 7. 2006
bertik: PF 2021
Na plose nejde o pokoveni, ale platovani - 0,15 mm vypada verohodne.
Na hrane je mince jen galvanicky pokovena - tam to bude prakticky nezmeritelne.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
20. 12. 2012
Považuji plátování za pokovení v širším slova smyslu.Zkusím změřit sílu pokovení hrany na 20kč 1999.
Mám ji děsně dorasovanou, takže to možná půjde.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Tady je. Asi ji nechám ještě více korodovat,aby se ještě více oloupala. Má někdo ještě nějaký nápad jak získat větší lupínek pokovení? Díky za názor a radu.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
To galvanicke pokoveni hrany bude nekde v radu setin milimetru. Urcite by se k tomu dokazal fundovane vyjadrit napr. oliver.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
28. 10. 2015
A co třeba průřez celou minci, poté začištěni řezu by mělo vše podstatné ukázat...
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.