Moderátoři: numismat, smith

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#11 - 19. 5. 2018, 00:23

Vidím aj pravú stranu...😋 Myslím to tak,že celkom nevidím,či nie je aspoň trocha "ohrnutá," ako som písal predtým..
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#12 - 19. 5. 2018, 01:24

Moja najobľúbenejšia 10 centovka.Jednak je pekná,najkrajšia for me a v prvom roku vydania-2002- vo variantách CM=meno rytca,v tomto prípade rytice 😋 Claudie Momoni.Sú známe 3 typy,percentuálny výskyt zhruba tak,ako je napísané na obrázkoch.A funguje to.Mám ich dosť na to,aby som ten údaj potvrdil.Hovorí sa aj o type bez CM,ale je to spochybňované,vlastne sa dá povedať,že odmietané.Už to síce tak intenzívne nesledujem,ale obrázky som videl.Tej bez CM..Najskôr nejaké fotomontáže,retuše.Takú viem vyrobiť aj ja.😉
Nebudem popisovať v čom sú tie rozdiely v tej signatúre,snáď to numizmatici-variantisti rozoznajú.Keď nie,tí ostatní,pýtajte sa.
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#13 - 19. 5. 2018, 11:50

stani: mam tu vyhodu, ze si mohu ten fenik prohlednout ve 3D a s lupou, ale i podle uvedene fotky je to podle me jenoznacne. Zkousel jsem dalsi fotky, ale nic noveho na nich neni. Relief mince je vyrazen i v ryze, takze ta ryha tam byla pred razbou. Na minci nejsou zadne stopy nejakeho kutilstvi - vse je velmi ciste, plocha mince rovna, nikde nic neprebyva, zadne obrouseni, hrana smerem ze stran rovna a smerem nahoru primerene vystupuje stejne jako vyrazeny relief, ale oboji nedosahuje vysky jako jinde, tj. hrana i relief kopiruje ryhu.
Snad jsem timto odpovedel na dotaz ohledne hrany.

numismat@seznam.cz

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#14 - 19. 5. 2018, 12:55

Tá ryha bola na strižku už pred razbou. Vyzerá to akoby niekto do raziaceho stroja strčil žetón do automatu. Kov a váha sedia ?

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#15 - 19. 5. 2018, 13:41

Fidzi: kov a vaha souhlasi, ryha neni uplne rovna a ma nepravidelne okraje, takze spise náhodná rýha na plechu jeste pred vyseknutim strizku.

numismat@seznam.cz

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#16 - 19. 5. 2018, 14:22

... hrana smerem ze stran rovna a smerem nahoru primerene vystupuje ..

To som myslel.
Napísal som,že je to pekné,zaujímavé a to platí.🙂
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#17 - 19. 5. 2018, 22:52

Ešte sa vratim k tej variante CM.Ani rovnaký typ,v tomto prípade typ s väčším M ako C nemusí byť vždy rovnaký.Ale to by som už pripisoval razidlu a nehovoril o ďalšej variante.
-s-

Obrázky:

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#18 - 19. 5. 2018, 23:19

A pár hviezdičiek.Menších/väčších.Uvádzané ako bežné.Súhlasím,ale možno tak v Belgicku,pokiaľ si ich človek nechce kúpiť niekde na Delcampe a pod..20 centovka by bola celkom bežná aj u nás,ale už sa vytrácajú,dám len 2 typy,existujú 3.Najbežnejšia je tá s malými hviezdami,veľké sú dvojaké,je ich menej,ale to by sa tu z tých skenov dalo ťažko rozoznať.

A ten 1c prcek,bežný...No..🙄 Zohnať ho u nás z obehu nebolo zas tak jednoduché,aj keď nepochybujem,že sú toho po Európe mraky.Pár stoviek mincí bolo treba pozrieť aby človek vôbec našiel Belgickú,potom bolo potrebné aby to bol rok 99 a nakoniec aby boli hviezdy väčšie,pretože malé sú oveľa častejšie.Dosť dlho mi to trvalo a mám ich len pár.Ale už to pár rokov ani nehľadám.To ma bavilo kedysi.
-s-

Obrázky:

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#19 - 23. 5. 2018, 21:08

Návrat k "ušľachtilej" patine..Celkom rýchlo to ide.🙂 Ja som to čistenie nespáchal,aj keď s tým mám určité skúsenosti.
Už sa to spomalilo.Som zvedavý,ako to dopadne.
-s-

Obrázky:

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#20 - 23. 5. 2018, 22:29

Tá 1 markka 1942 tu už bola,dával som to sem,v inej,ani neviem v ktorej téme.
m1234 mi dokonca dal odkaz na identickú mincu z toho istého razidla.
50 penniä 1941 má premiéru,tú mám len pár dní.Razidlo tiež malo problém.Zrejme prasknuté.Minca je aj nedorazená,chýba kus ruky a jazyka.V prípade jazyka možno ide o variantu Kremnica vs Leningrad...v papuli a nie v papuli.🙂🙂
Obrázky sa dajú zväčšiť,ale aj tak je to "duo" malé.Takže to sem dám aj jednotlivo.😉
-s-

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.