Zaregistrován
10. 3. 2009
Neuveriteľná zaujímavosť - 1 grajciar 1851 - inkusná chyborazba !!! 😲
Obrázky:
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
10 Heller 1895
Obrázky:
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
22. 7. 2011
Tuto inkusní ražbu 1!2 krejcaru s letopočtem 1812 jsem dal do jiného tématu, ale zařadím jí i sem, mezi stejně postižené ražby.
Obrázky:
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Tyto inkusní ražby nesplňují podle zažité terminologie atributy chyboražby, jedná se o výrobní zmetky.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
Evropa1: pro zajimavost - jak takovy inkusni zmetek vznikne? Je to otisk predchozi razene mince, ktera zustane mezi razidly? (a proto jsou take obe strany mince stejne? Aby byly strany ruzne, musela by se jeste razena mince otocit mezi razidly - to by asi bylo vzacnejsi?) A je hloubka inkusni razby stejna jako vyska standardni razby? Nebo se otiskem deformuje i otiskovana mince a vznikne take zmetek s plossi nebo deformovanou razbou?
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Představte si situaci, kdy vyrazíte minci a na horním kolku Vám zústane mince přilepená. Pak na spodní, rubní kolek dáte střížek a vyrazíte další kus. Pak máte vyražený rub mince a další rubní stranou mince, která se chová jako razidlo, vyrazíte horní stranu mince- inkusní rub.
Zde uvedená inkusní ražba 1/2 krejcaru má poměrně hluboký otisk na straně inkusní strany. Musíme si uvědomit, že razidlo je z tvrdé upravené ocele a inkusní stranu střížku razíme stejně tvrdou mincí. Pak zde musí být zákonitě nějaký rozdíl.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Nádherná chyborazba XV.grajciar 1685, Mainz (ten je môj).
Stani, dávam sem tie obrázky, aby som ťa potešil a ukázal, že hľadať "mušince" na eurominciach je hlúposť pokiaľ existujú takéto nádherné chyborazby...
Obrázky:
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
23. 11. 2015
Len dávaj,stani to má rád.
Potešil,či podráždil..?🙂
Mne nevadia ani euro,či iné mušince,podstatné je,že ich mám,ako Ty ten posledný XV grajciar.Na mince v rôznych odkazoch sa tiež rád pozriem,sám ich mám spústu (odkazov),ale skôr ide o mince silno novodobé,predeurové z rôznych kútov sveta.A tiež sú tam parádne až nepochopiteľné a drahé..kúsky.
Ale to je ako lízať med cez sklo..😋
A krzevá fakty,keré som vyššie uviedeu,dám zas euromušinec. Mal som vianoce keď som ho našiel a zistil,že je "nekompletný."
Najskôr som si myslel,že mu chýba len hviezdička (nechýba..),až neskôr som si uvedomil,že tam chýba Albertov monogram.Na razidle to určite nechýbalo,mechanické odstránenie sa mi nezdá pravdepodobné,takže sa prikláňam k tomu,že razidlo bolo v danom okamihu riadne zasr..,zadubené,zanesené..Neviem..
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Stani, zo stredoveku jeden Saracén pre teba...😉
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.