Zaregistrován
3. 4. 2016
Ano, samozřejmě jsem se špatně vyjádřil. pavel 1045 to uvedl na pravou míru. Jinak i na těch 5 markách ten dvojráz je nejvíce vidět na Paul a číslicích 1847 a označení mincovny.
Zaregistrován
6. 8. 2020
Díky za názory. Zanesení razidla vypadá logicky. Ale čím se razidlo zanese? Podle mě by to měl být materiál ze samotného razidla (ten materiál by však někde na razidle chyběl a vzniklý prostor by vytvořil někde na minci nálitek?), nebo jsou to případně malé zbytečky ze střížků, které se v konkrétním negativním bodě razidla postupně vrství a vzniká tak sériově určité množství nedoražených mincí s postupným zesilováním nedoražení?
Zaregistrován
3. 4. 2016
Tak jsem ve svém pátrání 5 marka 1935 F možná někam dospěl. Chtěl bych znát názor někoho jiného. První mince od vrchu má podle mne menší písmena než druhá. Přitom druhá má poměrně mělkou ražbu. Pro porovnání jsem fotil i další mince. A teď která je ta varianta podle vás? Ty malé písmena, nebo ty velké? Ještě si povšimněte T ve slově geht. Děkuji za konstruktivní názory. A prosím Petr3 aby už moje příspěvky nekomentoval. Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 8. 2020
Memorix: nechápu, co máte za problém
Zaregistrován
26. 11. 2019
Pro memorix- O této variantě jsem vůbec nevěděl, takže jsem prohlédl všechny 5 Rm a našel celkem 8 ks 5 RM 1935 F. Asi máte pravdu, třetí od zhora se zdá být ražena menšími písmeny. Jestli je to Vámi uváděná varianta, nechám na Vašem posouzení. Potom druhá odspoda se mi zdá také menší, ale ty rozdíly jsou opravdu malé.
Obrázky:
Zaregistrován
3. 4. 2016
Mám jich 60ks a rozhodně máte pravdu s tou 3 od vrchu. Druhá od spodu má spíš plytkou ražbu. To jsem taky pozoroval na některých mích mincích. Takže podle vás je varianta malé písmena. Děkuji za názor.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.