Zaregistrován
28. 2. 2009
Vysledok, asi 2x po 5 minut. Treba sa s tym pohrat, ale neviem, ci to ma vyznam, asi 3 lepsie kusky som s toho vybral uz skor a pekne vycistil do zbierky. V povodnom stave boli vsetky uplne zlepene.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Zaregistrován
6. 11. 2008
také jsem to u pár kusů zkoušel čistit, ale nakonec jsem se postupně 500g co jsem měl zbavil nečištěných...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
28. 2. 2009
Na cinskych (japonskych, vietnamskych, korejskych) minciach sa mi paci, ze su pekne aj skorodovane 🙂
Obrázky:
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
28. 2. 2009
Tychto a podobnych mam nejakych 50 kusov
Obrázky:
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
6. 11. 2008
to první je Japonsko, typ který vyráběli hooodně dlouho,
to druhé vidím opis Tai Ping Sheng Bao(čínsky), řadil bych do Vietnamu(někde doma také jeden kousek mám, Mitchiner ho tuším v soupisu uvádí)
Zaregistrován
6. 11. 2008
tak ten Vietnam je toto:
vietnamsky opis Thai Binh Thanh Bao
přesné určení dost nejisté...
Toda and Novak date this coin to 1509 - an issue by a rebel named Cam-Giang Vuong, who made his brother emperor under the Thai Binh reign title. Barker notes that there are many varieties of this coin, which may date to dfferent time periods. He feels the coins were issued by the Mac family at Cao Bang in the period 1592-1677
Vietnam nesbírám, takže více už asi nic...
Zaregistrován
28. 2. 2009
Vdaka za urcenie toho Vietnamu, v Mitchinerovi som tento opis nenasiel, v katalogu Vietnamskeho narodneho muzea som to tiez nenasiel, v Barkrovi je to #54, Toda 166. Odkial mas ten popis v anglictine?
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
28. 2. 2009
Takze som ju nasiel aj v v katalogu Vietnamskeho narodneho muzea ako #483 v kategorii Unorthodox coins bez blizsich detailov.
CORPUS NUMMORUM
Zaregistrován
6. 11. 2008
Mitchiner tu minci jako č.4409-11 přiřazuje asi dle čínské předlohy do konce 10.století(chybně?)
Zaregistrován
30. 5. 2011
Ahoj, mohu se zeptat, jak nejlépe vyčistit tyto staré čínské mince? Pokud je na to nějaký prostředek nebo to musím dát úplně někam jinam? :-) Mám 4 čínské mince a chtěl bych o nich zjistit co nejvíce informací. Pokud budeš chtít, hodím ti sem nejaké fotografie.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.