Zaregistrován
23. 7. 2008
Dracek moc hezký mincicky, ani by me nenapadlo ze by se u nas i tyto daly sbirat.
Zaregistrován
16. 2. 2007
Ukaž nám ještě něco zajímavého z Tvojí sbírky... já mám samé šmuky, ani to sem nebudu dávat😃
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
Tak když jsou skoro ty Vánoce, tak já se pochlubím...
Dynastie Zhou(1122-222 př.n.l.)
první je - peníz most, typ tygří hlavy(volný překlad)
druhé jsou - různé typy mince zvonek(mimo prořezávaný jsou ostatní vzorované)
a hlavně jsou všechny pravé z větších nálezů před několika lety v rámci masivní výstavby na místech dřívějších osídlení(např. nové podniky nebo olympiada...atd.), ale i tak stály většinou od 100 USD kus a výše.
[
[
Jóo abych nezapomněl, platilda jsou z Číny 😃
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2007
Hmmmmm...🙂 Mazec...😎 Už jsem viděl všechny možné druhy, ale zvonky teda ne...
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Zaregistrován
26. 7. 2007
pravda.zmenili to trosku pred par dnami... budem to muset pre antitalentov prepisat 😋
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
6. 11. 2008
Obrázek je bohužel malý a špatně čitelný, zejména na levé dolní minci není téměř nic vidět mimo jeden znak "tong".
Horní malá mince je:
Dynastie Severní Sung(960-1126), období vlády1101-1125, 3.epocha Da Guan 1107-1111,
nápis na minci je Da Guan Tong Bao = epochy velkého pozorování(nebo velké pozornosti) berný peníz.
Pokud je velká 20-24mm je to nominálem 1 cash, pokud cca 28-32mm pak 2 cash.
Mince je asi pravá(z tohoto obrázku těžko říci), jedná se o běžnou minci u nás v ceně cca 50-100Kč.
Dolní pravá "mince" je chrámový peníz či medailon z Číny nebo Vietnamu, ale ne mince k placení. Medailonů je bohužel také několik tisíc druhů, je na to několikadílná kniha, kterou ale nemám protože toto nesbírám.
Vyrábí se také více jak 1000 let, ale většina jich pochází až z 19.-20.století a falz je ještě více jak u mincí. Nebo by se dalo říci nových výrobků, neboť se spousta typů vyrábí dodnes. Zde si z tohoto obrázku více hádat neodvažuji.
P.S. Obrázek jsem dnes skrze uvedený odkaz www.imagevenue.com vkládal několikrát a bez problému.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Nevím zda-li přecně tako, ale běžné oválné Japonska se prodávala na ebay nedávno za cca 30-50dolarů
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.