Zaregistrován
26. 7. 2007
red duck napsal/a:
...antitalent děkuje😉 ...pořád se učíme 😳
to nebola urazka 😉 uz som ten navod prepisal 😎
jasne.kolega red duck len upozornil na to ze navod na vkladanie obrazkov v teme Navody a napovedy bol mierne graficky neaktualny.😋
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
21. 12. 2008
moc děkuji za bleskové odpovědi...🙂
mám poslat ještě detailnější fotečky, hlavně tedy té levé dolní ? 🙄
tyto mince mám již delší dobu doma po kamarádovi, který působil delší dobu na ambasádě v Číně a jen jsem chtěl vědět co vlastně doma mám na památku😞
já sám jsem začal dávat dohromady mince a bankovky z období ACW v USA
a tak kdyby někomu něco přebývalo na prodej, dejte vědět 😲
ještě přece jen jeden dotázek: existuje katalog bankovek z období ACW, či 19 století ? a kde ho popř. sehnat
mějte se fajn a díky
Zaregistrován
16. 2. 2007
red duck napsal/a:
100 Mon 1835-70 Tokyo, Japonsko
Ten Po Tsu Ho / To Hyaku - oválná, 49x32mm
mohl bych vědět v jaké cenové relaci se pohybuje tato mince?😲
díky
Jak píše kolega... podle toho co jsem viděl různě u našich prodejců, tak od 500,- do 1.500,- Kč podle stavu, stáří atd. Konkrétně tuto jsem koupil za 450,- Kč. Ty cashové mince jsou pak v rámci desetikorun...
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
Robbie:
Malá stříbrná je jak píšeš Indie, asi Trvakor nebo Kočín, Japonsko je tan vlastně napsané, ostatní bych očísloval odshora dolů, zleva doprava.
1/a 2/ 1796-1820 Jia Qing Tong Bao, mincovny ministersta prací/1/ a financí/2/
3/ větší ražená mince1875-1908 prov.Kwangtung, Guang Xu Tong Bao
4/ 1821-1850 Dao Guang Tong Bao, ministerstvo financí
5/ menší ražená mince1875-1908 prov.Kwangtung, Guang Xu Tong Bao
6/ stejná jako 4/
7/ není Čína, nejspíš Japonsko(případně Korea)Vietnam asi ne, ale vyloučit ho nelze
Mimo poslední vše čínské nominálem 1 cash a z dynastie Qing (1644-1912)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 11. 2008
red duck: Pokud chceš dourčit, vlož lepší fotku. Pokud to bude Čína tak asi určím(okolní státy jen něco)...
Zaregistrován
16. 2. 2007
Prosímtě, jak se pozná jestli je něco takového pravé? Je to impossible, nebo existuje nějaká malá šance rozeznat origo a kopii?
1000 cash 1851
nesklouzává, lité
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
No u této relativně nové bych si to moc 100% netroufl, sice tento typ a mincovna je od tohoto nominálu nejběžnější, ale já sám ji ve sbírce pravou nemám a několik kusů co jsem měl v ruce byly falza. Pro srovnání běžná mince Číny má záznam cca do 5 bodů, u nás hodně vzácna cca 50-200 bodů a tato má cca 1500 bodů. Šance je, ale ne moc velká a cena v Krause-Mishler je hluboce podceněná.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Ještě pro srovnání cen co jsem cca platil v tomto roce:
50 bodová mince 20-30USD
100 bodová mince 35-50USD
200-250 bodová mince 60-90USD
Samozřejmě i zde jsou výjimky a nemohu sehnat mnoho mincí kolem do 10 bodů ani za 50USD(žádný katalog není přesný)...
Zaregistrován
16. 2. 2007
Zaregistrován
6. 11. 2008
Robbie: Bohužel mám podobné informace z mnoha míst. Já osobně již nakupuji několik let skoro jen u čtyř obchodníků(HongKong, Macao, Singapore a Čina), u kterých mám jistotu pravosti a kteří většinou zkupovávají přímo celé nálezy nebo velké jejich části. Je nutno sice počítat cenu několikrát vyšší než v čínském katalogu, ale zase cenu cca 30-50% oproti ceně pravých mincí u obchodníků v západní Evropě. Ostatně pravé mince v ceně cca nad 500 dolarů až na několik výjimek nelze pravé běžně vůbec koupit(a začíná být problém i u mincí nad 100 dolarů), neboť v Číně už u dobrých pravých věcí cizince většinou přeplatí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.