Zaregistrován
10. 10. 2008
Dobrý den,
zdědil jsem tyto mince a tyto "předmincovní" předměty...pozná někdo prosím, o co se jedná, případně, zda to není jen nějaká novodobá napodobenina? Vůbec nevím....díky za jakýkoliv komentář
Obrázky:
Zaregistrován
30. 9. 2010
foto c. 3-4:
tak cinskym predmincovnym platidlam moc nerozumiem,
ale v tomto pripade to ani neni nutne.
to co je na tom napatlane je klasicka ukazka parodie na patinu.
podla mna fejky na urovni turist-suvenirov.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
6. 11. 2008
vpravo nahoře pravá mince za 10-20Kč, zbylé dvě asi amulety
z druhé sady tři menší primitivní falza, největší asi na 80% bude také falzum(ale jistě z fotky neřeknu)
jo a ta 5Kč bude asi pravá...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
15. 8. 2014
Na první fotce vpravo je běžný keš z 18. století, mincovna Peking, mince pod ní je rovněž keš z 19. století. Obě jsou běžné. Odlitek vlevo není amulet, ale obchodní známka z 18. - 19. století. Zda je vzácná nevím, existují jich stovky tisíc variant.
Na spodních platidlech patina vzhledově odpovídá starým mincím a myslím, že mince nůž je pravá, ale zda je cenná nevím. Zachovaly se jich milióny v mnoha tisících variant. Běžnější z nich koupíte pod 100 dolarů za kus.
Ostatní platidla jsou vzácnější a jsou podezřele dobře zachovalé a tak si netroufám tvrdit, zda jde o původní originály, či pozdější odlitky ze starých forem.
Pokud chcete mohu Vám poslat kontakt na amerického obchodníka, který se v tom vyzná a je schopen ve většině případů rozeznat i z fotografie, zda jde originál a záleží už na Vás jak se s ním domluvíte.
Adalbert
Zaregistrován
6. 11. 2008
zbytečné psát do USA, ty tři menší z druhé fotky jsou 100% novodobá falza prodávaná ve velkém(na ebay i jinde důvěřivcům) a nejsou ani moc kvalitní či věrohodná...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
21. 11. 2011
Nazdar moudrý vespolek.
Netušíte blížeji? Platidlo pochází ze sbírky uzavřené v roce 1936. Na druhé fotografii je vrchol platidla z neznámého mi důvodu přelit zašedlým kovem; možná mělo kdysi závěsek?
Díky za názory a hezké dny, V.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Tieto predmincové platidlá majú anglický názov ,,Spade money". V preklade niečo ako... peniaze v podobe rýľa alebo lopatky. Ako je spomenuté vyššie v príspevkoch, dodnes sa na zberateľskom trhu vyskytujú ako novodobé repliky, tak aj originály. Počas tisícročí ich v Číne vyprodukovali kvantá, hlavne z bronzu a bežne ich používali ako peniaze pri svojich obchodoch. Neviem či by sa tu niekto fundovane vyjadril. Ale treba si aspoň popozerať na nete príslušné obrázky, prípadne preštudovať tieto stránky.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Zdravím a díky za odkaz! V.
Zaregistrován
17. 6. 2023
Zdedil???
Zaregistrován
23. 12. 2015
Je možné , že si ho někdo nechal kdysi odlít podle originálu aby aspoň takto měl minci zastoupenou ve sbírce...ale pravá nebude ..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.