Moderátoři: smith
Zaregistrován
12. 8. 2006
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak je to s daní a clem ze zemí: USA, Švýcarsko, Německo a Rakousko. Včetně rozdílů mezi zasláním mince prodávající firmou a osobním převozem.
Díky moc
Zaregistrován
23. 10. 2006
Domnievam sa zeme mimo USA sú v Europskej únii.
Dovoz mince z USA sa odvíja od jej ceny?
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Tuším, že u několika starších aukcí měl pomocí písmenek v katalogu Rauch odlišení na Rakousko, EU, a jiné země dle původu materiálu a tedy i daní či cel a v úvodu to bylo vysvětlené, ale je to už pár let, takže je otázka aktuálnosti...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
12. 8. 2006
U Raucha jsem si toho všiml, ale potřeboval bych to podrobněji - Künker zase uvádí, že pokud minci zasílá přímo fa. Künker, platí se 15% přirážky + 7% DPH a při doručení bych už pak snad neměl platit 19% DPH u nás. Ale nevím jak je to při osobním převozu a stejně bych to radši měl od někoho znalého "polopaticky" ;-)
Zaregistrován
20. 9. 2008
Mám osobní zkušenost se zasláním od WAG (Německo) - platil jsem vydraženou cenu + 15% přirážku + 7%MwSt(DPH) + zasílací náklady(poštovné). Z Rakouska od Frühwalda jsem v roce 2008 platil vydraženou cenu + 20% přirážku + zasílací náklady. U nás jsem v obou případech již žádné další poplatky neplatil.
Zaregistrován
12. 8. 2006
To Denraius: díky moc - a s osobním převozem přes hranice asi zkušenosti nejsou, že ?
Zaregistrován
20. 9. 2008
Zatím ne, byl jsem sice osobně u Künkera, ale cena přesáhla mé možnosti.
Zaregistrován
12. 8. 2006
Tak to jsme na tom podobně
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pokiaľ sa jedná o poplatok ,lepšie povedané o províziu aukčnej siene tie sú od 15 do 20% u kupujúceho a cca 10-15% u predajcu,samozrejme kupujúci platí daň DPH tá sa líši v jednotlivom štáte Amerika od 4>8% EU má tuším od 9>19%.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
16. 2. 2008
S osobním převozem mám zkušenosti velmi dobré, dám si mince do peněženky a nikomu o nich nevykládám. Se zasíláním poštou už je to horší.
Například Knopik z Něměcka to dělá chytře, k zásilce přiloží kartíčku:
"O mince které jste mi zaslal nemám zájem", celníkům pak tvrdím že se mi vrátily jen moje vlastní mince. Zato Aurea mi k minci přiložila dodací list s cenou
a celnice mi k tomu napálila 300$ clo.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.