Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
fluan

Uživatel

Zaregistrován:
16. 6. 2009

#121 17. 6. 2009, 09:09

ahoj,chtěl bych se zeptat,jaká je cena ametystu?Mám 2 kameny velké jako dlań,od základu je bílý a na vršku jemně fialový a ten 2 je od základu bílý a na hoře uplně nádherně fialový,je ještě ve vápenci nebo co to je za kámen,děkuji

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#122 25. 8. 2009, 09:36

quote=fluan]
ahoj,chtěl bych se zeptat,jaká je cena ametystu?Mám 2 kameny velké jako dlań,od základu je bílý a na vršku jemně fialový a ten 2 je od základu bílý a na hoře uplně nádherně fialový,je ještě ve vápenci nebo co to je za kámen,děkuji

Použitie je rôzne ,kvalitnejšie kúsky sa používajú na brúsenie následne sa osádzajú do šperkov,alebo volne sa predávajú,ale aj tam je cca. 40 druhov kvalitatívneho zaradenia.

Obľubené sú ametystové geody,ale kvalitné sú drahé a tie menšie kúsky sa predávajú na burzách pre zberateľov,prípadne len tak pre radosť si niekdo zakúpy.

fluan;predpokladám tvoje ametysty budú max. tak do vitrínky cena nič moc.😞

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#123 25. 8. 2009, 09:38
Zaujímavé články o drahých kameňoch sú na http://www.drahekamene.sk

Celkom pekné,ale ponuka je slabá.😞

Profilový obrázek
Andrea2509

Uživatel

Zaregistrován:
22. 10. 2009

#124 22. 10. 2009, 18:26

Ahoj mám dotaz,kde bych mohla sehnat chrysoberyl-kočičí oko

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#125 22. 10. 2009, 18:50

asi táto odroda?

Chrysoberyl

Chrysoberyl (BeAl2O4) je minerál, krystalizující v kosočtverečné soustavě, o tvrdosti 8,5 a neznatelné štěpnosti ve třech směrech (většinou není vidět). Průhledný až opakní, žlutý až žlutozelený, šedozelený, hnědý až žlutohnědý, vzácně i světle modrý. Vzácná odrůda chrysoberylu ALEXANDRIT má tzv. barvoměnný efekt. Na denním světle je zelený s nádechem do modré, žluté, hnědé či šedé barvy. Při umělém osvětlení (klasická žárovka) má barvu hnědočervenou až purpurovou. Čim výraznější je barvoměna a sytější jsou barvy, tím vyšší je cena kamene. Chrysoberyl se vyskytuje také ve formě kočičího oka, často velmi kvalitního a vysoce ceněného. Bývá poloprůhledné až poloprůsvitné, žluté až žlutozelené, šedozelené, hnědé i hnědožluté. Pokud se použije pouze termín KOČIČÍ OKO, bez udání minerálu, myslí se tím právě chrysoberyl. Pro kočičí oko se někdy používá i termín CYMOFÁN. Správně však označuje chrysoberyl, kde místo ostrého proužku světla vidíme spíše široký světelný pruh. Velmi vzácné je kočičí oko s barvoměnným efektem - ALEXANDRITOVÉ KOČIČÍ OKO. Úplně vyjímečně tvoří chrysoberyl i čtyřcípý asterismus. Hlavní naleziště jsou Sri Lanka, Brazílie, Rusko...

Kočičí oko

CHRYSOBERYL KOČIČÍ OKO
17500,-Kč

7,7 mm

3,50 ct

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#126 17. 1. 2010, 12:15

Nový diamantový výbrus
Shlomo Cohen, vedúci izraelský dizajnér diamantových výbrusov, ktorý bol v roku 1982 dotovaný vývojom výbrusu diamantu Princess Cut, uviedol „Vinciho Diamant“ – 62 fazetový „pentagram“ výbrus (štandard 57 faziet) . Tento výbrus zahŕňa presné pomery duchovného pomeru – matematického vzťahu popularizovaného v knihe spisovateľa Dana Browna -Da Vinciho kód.
Nový výbrus – 62 faziet

Zdroj a foto: IDEX Staff Reporter

Štandardný - 57 fazetový výbrus

A čo je vlastne Zlatý rez? Je to rozdelenie danej úsečky na dve časti tak, aby sa pomer menšej časti a väčšej časti úsečky rovnal pomeru väčšej časti a celej úsečky. Zlatý rez je princíp, v ktorom sa prejavuje spôsob členenia, rozdelenia, proporcionalita tvaru, plochy, úsečky, ľudského tela. V prírode sa zlatý rez viaže na princíp rastu.

Kombinácia všetkých troch je základom všetkého čo je perfektne proporcionálne. Príklady použitia týchto ideálnych proporcií je chrám Pantheon v Atenách, alebo Mayský chrám slnka.

Výbrus “Vinciho Diamant“ bol zatiaľ patentovaný v Japonsku, Izraeli, Belgicku a v USA.

Pre tých, ktorí ešte nečítali knihu od Dana Browna - Da Vinciho kód, kde autor podrobne vysvetľuje problematiku zlatého rezu.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#127 26. 2. 2010, 10:07

Syntetický kubický zirkon - je monokryštál kubickej modifikácie a používa sa ako náhrada diamantu pri výrobe šperkov. Má vysoký index lomu svetla ako diamant. Na rozlíšenie od diamantu sa používa metóda merania tepelnej vodivosti, pretože diamant je veľmi dobrý vodič tepla na rozdiel od ZrO2.
Tam kde je označenie cz. nie je to poznávacia značka Česka,ale pozor syntéza!!!😈

Profilový obrázek
IKMMKI

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2010

#128 2. 3. 2010, 20:18

Objednal som viacero druhov syntetik🙂 budem robit video na porovnanie CZ, moissanit a diamantov .
Dufam ze sa to niekomu zide

Profilový obrázek
duda

Uživatel

Zaregistrován:
11. 8. 2010

#129 11. 8. 2010, 02:48

zdravim,
nevedeli by ste mi nahodou poradit, mam doma nejake kameny po starej mame, ocino tvrdi, ze niektore z nich sa pouzivaju aj v klenotnictve, ale zial nie su oznacene, takze neviem co su zac. mali sme mensiu potopu doma a papierik, ktory bol pri nich namokol a precitat sa to uz vobec neda. neviete nahodou kde by som si mohla overit co su to zac? a potom zbrusit kde by som ich mohla ak by som potom z nich chcela prsten, alebo tak? dakujem krasne

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#130 13. 8. 2010, 13:55

Poradiť určite vieme.😲 🙄

Hodne záleží v ktorom regione bývate?
Nakoniec tatino má pravdu syntetické aj prírodné sa používajú v šperkárkom priemysle,ale tie prv menované majú cenu korún,desiatok korún , prírodné drahé kamene majú cenu od od korún horná hranica nie je ohraničená.😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.