Zaregistrován
22. 7. 2007
Dalsi mini zemi ktera letos zavedla euro je Malta,tim padem vychazi oficialni euro sada techto minci.Naklad je 40.000ks sice je to relativne dost,ale myslim ze stejne jako v pripade ostatnich mini statu(Monaco,Vatikan atd) bude mezi sberateli docela zajem.Tak info a moznost objednani zde:
http://www.centralbankmalta.com/site/euroset.html
Oficialni cena je 35eur, prednostne maji tyto sady rezervovany kupujici kteri v minulosti jiz sady Maltskych minci odebirali a maji jakesi zetony z techto sad.
Po 29.unoru budou zbyvajici sady urceny pro bezny prodej.
Zaregistrován
22. 7. 2007
Jeste doplnim info o Kypru,taktez letos spustili euro a sada vysla v nakladu 70.000ks cena je na urovni 30Euro
Zaregistrován
25. 7. 2006
Vzhledem k tomu, ze obe tyto zeme pouzivaji eura v obehu, tak o sady nebude takovy zajem jako u Vatikanu, San Marina a Monaka. Vetsine sberatelu budou stacit kompletni soubory obeznych minci (ktere mohu dodat v cene okolo 200 Kc, samozrejme ve stavu 0/0). Je to tedy prakticky stejna cena jako u kompletu vetsich statu.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
22. 7. 2007
V pripade Kypru asi tak velky zajem nebude,ale myslim ze o Maltu ano ,preci jen je to baleno v luxusnim pouzdru s pametnim slitkem.Zkusil sem Maltu objednat a odpovedeli mi ze pokud po 29.2. budou jeste nejake sady volne tak mi ji poslou.
Pokud se podivas sem
http://en.knm.nl/sanashop_v2/knm/pages/detail.asp?content=11720000000688_2_11650000000012
tak nabizeji Maltskou sadu za dvojnasobek oficialni ceny.....
Zaregistrován
25. 7. 2006
Na Aukru se jedna takovato sada prodala za 2500 Kc, takze kupci se asi najdou. Podstatny rozdil je ale v tom, ze kdo chce vatikanske mince, musi koupit drahou sadu, kdezto u Malty ma moznost vyberu. Proto si myslim, ze cena techto maltskych sad bude vzdy nizsi.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
22. 7. 2007
tak dneska mi prisel mail z Maltske banky ze jsou vsechny sady bohuzel vyprodany, takze mam smulu 😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.