Zaregistrován
21. 12. 2014
Niečo malo o tom je tu:
http://www.vyznamenani.net/
Zaregistrován
6. 1. 2013
Problematiku Srbska, Černé Hory a Jugoslávie do roku 1941 zde jsem připraven i poradit, mám dostatek literatury k této problematice.👿
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
9. 3. 2010
Milosj – ďakujem za radu/pomoc. Ak myslíš tento článok na vyznamenani.net tak ten poznám.
Ak by som sa v budúcnosti rozhodol to tu riešiť, tak skúsim nájsť vhodnú tému a položiť konkrétne otázky, čo ma ohľadom týchto odznakov zaujímajú.
Táto oblasť ma zaujíma, tak skúsim ešte zohnať knihu od Kounovského a Heinca, Československá vyznamenání za pracovní úspěchy 1945 – 1949. Len dúfam, že to nebude nejaká „obrázková publikácia pre deti“, ale faleristická literatúra (88 strán z roku 2001).
Zaregistrován
21. 12. 2014
Ano to som myslel,ale je tam toho viac:
http://www.vyznamenani.net/?page_id=1118
Brett napsal/a:
Milosj – ďakujem za radu/pomoc. Ak myslíš tento článok na vyznamenani.net tak ten poznám.
Ak by som sa v budúcnosti rozhodol to tu riešiť, tak skúsim nájsť vhodnú tému a položiť konkrétne otázky, čo ma ohľadom týchto odznakov zaujímajú.
Táto oblasť ma zaujíma, tak skúsim ešte zohnať knihu od Kounovského a Heinca, Československá vyznamenání za pracovní úspěchy 1945 – 1949. Len dúfam, že to nebude nejaká „obrázková publikácia pre deti“, ale faleristická literatúra (88 strán z roku 2001).
Zaregistrován
11. 3. 2009
No od té publikace Kounovského a Heinca, Československá vyznamenání za pracovní úspěchy 1945 – 1949 si vůbec nic neslibujte. Nedozvíte se tam vůbec nic. Je to klasický příklad publikace ve stylu "nic o tom nevím, ale spolehnu se, že ostatní o tom vědí ještě méně". Pár fotek, text se spoustou nepřesností a nic objevného. Více méně to samé co na www.vyznamenani.net. Hlavní část těch 88 stran je nástin politické situace III. republiky.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Pravda je že chybí i základní info, víme jen, že odznaky jsou vzácné. Jde o předchůdce oficiálních pracovních vyznamenání a tak snad není vše utajeno, ale mám podezření, že tyto doklady se prostě-sprostě skartovaly. Několik lidí se pokoušelo i přes kancelář prezidenta zjistit podstatné, ale zatím žádný úspěch. Proto se na rozdíl od pana Kounovského této problematice vyhýbáme.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
11. 3. 2009
Například u odznaku Za práci tam mají naprosto nesmyslný odhad počtu udělení. Pokud si takhle z hlavy vzpomínám, operují s cca 1000 kusy. Já mám ve sbírce asi poměrně dost dekretů a průkazů po udělení toho odznaku a jsou tam matriční čísla i přes 10000.
Zaregistrován
9. 3. 2010
Páni – ďakujem za reakcie, ohľadom odznakov a publikácie.
Čo sa týka kancelárie prezidenta, tak myslím, že nejaké archívne dokumenty sa predsa len dochovali.
Pri vytváraní Seznamu nositelů z nejakých podkladov čerpali a možno sú medzi nimi aj nejaké faleristicky zaujímavé ...
Už len komu všetkému (aké povolania) sa napríklad udeľoval Čestný odznak Za zásluhy o výstavbu státu (v zátvorke číslo matriky) ...
(14) Novák Bedřich - rolník
(15) Řeháčková M. - manželka rolníka
(19) Hrdlička Otakar - šofér
Podobne aj pri druhom odznaku nájdeme zaujímavé povolania.
[Čestný odznak Za zásluhy o výstavbu stát(http://www.prazskyhradarchiv.cz/archivKPR/upload/zvs.pdf)
Čestný odznak Za pracovní obětavost
PS: Dúfam, že nebude problém, že som narušil tému - že spamujem 😕
Zaregistrován
8. 9. 2016
Za odvahu a Za chrabrost prodáno.Děkuji.😉
Zaregistrován
6. 1. 2013
NAOPAK- každý detail, dodatek je přínosný.👿
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.