Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
10. 7. 2011
Zdravím vespolek,dokutálel se ke mě tenhle grošík a prosím o bližší info,díky.
Obrázky:
Vždycky je třeba obětovat něco, co chceme, kvůli něčemu, co chceme ještě více...
Zaregistrován
6. 7. 2009
Zajimavy gros s chyborazbou BOEME. Mincovna K.Hora, razba nekdy v letech 1527-1532(33). Dle Chvojky avers T13, revers l (male L), ocas D (ale bez tecek pred rozvetvenim), cisarska koruna.
Zaregistrován
6. 11. 2010
Možná je to jen optický klam, ale to íčko ve slově BOEMIE vidím trochu vměstnané mezi M a E. A nemůže být revers varianta l stejně tak jako j, s, t, v, x? Rozdělovací znaménko je pro mne nečitelné. Berte mne prosím s rezervou, já se v těchto Ferdinandových groších moc neorientuju, Chvojkovu knihu jsem si sice zakoupil již dříve, ale ještě nebyl čas na nějaké pořádné prostudování. Ty kroužky vedle koruny jsou asi také časté, to není žádná zvláštnost, což? 😎
Zaregistrován
6. 7. 2009
Hurley napsal/a:
Možná je to jen optický klam, ale to íčko ve slově BOEMIE vidím trochu vměstnané mezi M a E.
Videl bych to na opticky klam (i vzhledem k sirce stojiny u ostatnich "icek" opisu). A dale v Chaurove sbirce je pod c.42 totozny gros kdy dokonce avers je ze stejneho razidla jako gros Garreta a tam je jasne zretelne ze I tam neni.
Rozdelovaci znamenko reversu je opravdu skoro necitelne, presto si troufam tvrdit ze tam vidim znamenko c.1. Hovori pro nej i to ze Chauruv gros ho tam ma take (i kdyz zde jiz to neni totozne razidlo) a take Chvojka uvadi v tabulce kombinaci razidel k aversu T13 revers l nebo n (cili v obou pripadech se stejnym rozd.znamenkem).
Krouzky nebo tecky po stranach tohoto typu koruny jsou beznym jevem.
Zaregistrován
15. 7. 2007
tu razbu jsem si prohlizel z fotek uz pred nekolika dny a urcite se rovnez priklanim k BOEME
Zaregistrován
23. 4. 2008
Tak jedna fotečka pro potvrzení. Je to stopro BOEME 😉
Obrázky:
Zaregistrován
10. 7. 2011
Díky všem za dokonalé a rychlé určení.
Vždycky je třeba obětovat něco, co chceme, kvůli něčemu, co chceme ještě více...
Zaregistrován
3. 11. 2010
Poprosím zkušenější sběratele o určení typu,přibližně roku ražby a další,díky všem za ochotu.😉
Obrázky:
Igni probatur aurum, virtus miseria...
Zaregistrován
6. 7. 2009
Urceni dle Chvojky: jedna se o nedatovany gros typu GRATIA, mincovna Kutna Hora. Avers T61, revers l (male L), ocas lva J, cisarska koruna. Chvojka grose bez letopoctu datuje do obdobi 1527-32(33), s tim ze typ GRATIA byl razen drive nez typ GRACIA.
Zaregistrován
3. 11. 2010
Díky za vyčerpávající info,obrácená "N" jsou tipuji u tohoto typu běžná...Všimnul jsem si,že mezi ferdinandvs a primv je jen jeden kroužek.
Igni probatur aurum, virtus miseria...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.