Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

petr1596

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2011

#421 - 22. 2. 2013, 08:40

Ten groš opravdu za moc nestál, já osobně rád platím za pěkné a dobré věci, původně jsem ho chtěl dražit do 1600, pak jsem se na něj díval pozorněji a opravdu lev je trága a navíc ta koruna je taky ničemná, tak jsem tam ani nepřihodil. Pokud se něco na Aukro hezky vyfotí a umístí přednostně tak se to většinou dobře prodá bez problémů. Jinak se nám blíží spousta aukcí čns, tak není třeba přeplácet průměrný materiál. P

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#422 - 22. 2. 2013, 08:49

Navic je opravdu nefer si tu nechat nezistne poradit a zjistit ze se jedna o neznamou variantu, toto info pak vyuzit v popisu aukce a pak sem jeste plivnout ze jsme ti udali nerealnou cenu.

iger

Uživatel

Zaregistrován
21. 5. 2011

#423 - 22. 2. 2013, 08:54
co se tu rozcilujes? ptat se muzes, ale chovej se slusne, neni duvod, abys tady nekoho osocoval jen proto, ze sam necemu nerozumis. je naprosto bezne, ze v aukcich dosazene ceny jsou mimo realnou cenu a odhadnout dopredu se je nepodari ani znalcum. prave o aukru se to vi moc dobre a pokud to nevis sam, je to tvoje chyba. opet zopakuji co rikam kazdemu: pokud chces nakupovat za aukro ceny, muzes. nakupuj. ja nakupuji levneji a nebo radeji nekupuju vubec. ja takovy gros nemam a jiste bych ho chtel. dival jsem se na nej, ale mel jsem svuj limit, ktery byl dokonce nizsi, nez horni hranice zde zmineneho odhadu. a to naprosto bez ohledu na to, zda to je nebo neni znama varianta. u grosu Ferdinanda je to bezne, tech nepopsanych je i pres relativne novou a kvalitne zpracovanou typologii jak hub po desti. tolik, ze ja sam mam pri poctu ferdinandu, ktere bys spocital na prstech jedne ruky hned dva nepopsane. jednu variantu jsem dokonce uz publikoval v NL, druhou budu casem. obe staly cenu okolo 1000,-, obe jsou v mnohem lepsim stavu nez tato (a ta jedna je dokonce taktez razba bez letopoctu). s prihozem jsem nespechal, takze jsem brzy vedel, ze se te aukce uz ani ucastnit nebudu, cena sla mimo mne (jako ostatne u 99,9 % aukci, na nez se podivam). proc jsem neprihazoval na takovou minci? protoze kdyz za takovou minci neutratim takove penize, koupim si bez problemu deset krasnejsich, pekne vyrazenych stredovekych minci a to klidne i vcetne nekolika grosu. jo akorat se nesmim fixovat jen na aukro. ...

Já se vůbec nerozčiluji.Jenom sem chtěl vědět,jestli tento PG je něčím zajímavý a jakou má cenu.Když mě byl tady oceněný na zhruba 1000Kč a prodal se za 2800+120Kč poštovné tak mě to přijde dost divné.Podle mě je to tak,že každý si chce své mince ohodnotit na co nejlepší cenu.U nákupu nebo hodnocení mincí je to naopak.😉

iger

Uživatel

Zaregistrován
21. 5. 2011

#424 - 22. 2. 2013, 08:57
Navic je opravdu nefer si tu nechat nezistne poradit a zjistit ze se jedna o neznamou variantu, toto info pak vyuzit v popisu aukce a pak sem jeste plivnout ze jsme ti udali nerealnou cenu.

Bylo tam uvedené:ZAJÍMAVÁ VARIANTA.🙄
A nikdo na tebe neplive😆
Podle mě bych tuto zbytečnou debatu v klidu ukončil😉

Hurley

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2010

#425 - 22. 2. 2013, 09:22
Já se vůbec nerozčiluji.Jenom sem chtěl vědět,jestli tento PG je něčím zajímavý a jakou má cenu.Když mě byl tady oceněný na zhruba 1000Kč a prodal se za 2800+120Kč poštovné tak mě to přijde dost divné.Podle mě je to tak,že každý si chce své mince ohodnotit na co nejlepší cenu.U nákupu nebo hodnocení mincí je to naopak.😉

Ale co na tom pořád nechápeš? U grošů se zkrátka často neví jaká je jejich skutečná "tržní" cena, kterou se dozvíš až po prodeji, cena je ovlivňována řadou faktorů které jsou navíc často doplňovány i řadou nahodilých událostí (na aukru se zrovna ve chvíli dražby objeví blbec co neví co kupuje ale přihazuje hlavně aby to vydražil on - tzv. sběrač ješita, nebo blbec co neví že jsou groše Ferdinanda samá zajímavá varianta atd..). Těch 800-1200 je zkrátka průměrná cena za jakou se běžně dají pořídit Ferdinandovy groše v podobné zachovalosti.

xjert01

Uživatel

Zaregistrován
17. 8. 2010

#426 - 23. 2. 2013, 00:21
Trochu podceněné nemyslíš?😕 http://aukro.cz/prazsky-gros-ferdinand-i-b-l-i3030358518.html#tabsAnchor

Nemyslim:). Jinak vse podstatne uz bylo receno vyse takze to mohu jen zopakovat. To ze se jedna o nepopsanou variantu neni v pripade Ferdinanda zase takova vzacnost a zachovalost tohoto kusu neni nikterak valna. Motivaci drazitelu lze tezko odhadnout a pokud se sejdou dva nebo tri zajemci co se o nej pobiji, tak cena muze vyletnout do zavratnych vysin. Brat musite v uvahu i skutecnost, ze jste dal na aukro o dost lepsi fotku nez sem. Poznamka o nizsim ohodnoceni cizich minci moc smysl nedava- leda v pripade, ze bychom sami prihazovali (coz se nestalo) a i tak by to asi nemelo moc efekt vzhledem k tomu, ze zdaleka ne vsichni drazitele zavitaji sem na sberatele. Ale abyste nemyslel, ze vas tu chceme natahnout tak nabizim aktualizovany odhad- 1500 Kc na zaklade lepsi fotky- ale ani o korunu vic😃. Pokud jste jej prodal za tech 2800 Kc tak jste vydelal 1300 Kc a muzete byt spokojen😃...

petr1596

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2011

#427 - 27. 3. 2013, 16:01

Tak jsem si dnes za tisícovku koupil tento groš, strana s korunou je sice pěkná, ale běžná, zato opis kolem lva je velmi zajímavý, před mizerně čitelným letopočtem celé slovo - anno - takže by to měl být rok 1539, jediný ročník se dvěma známými razidly s celým tímto slovem.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

listopad

Uživatel

Zaregistrován
14. 3. 2008

#428 - 5. 5. 2013, 22:46

tak jsem dnes vydražil mého prvního Ferdu. Dalo to moc práce a přemlouvání ale naštěstí mám pár přátel z Ukrajiny a ti mě ho vydražily.Tak snad se v pohodě dostane do rodné vlasti.

Obrázky:

jacx

Moderátor

Zaregistrován
20. 8. 2007

#429 - 5. 5. 2013, 23:00

to je moc pěkný kousek - datovaný 1533
gratuluji
na bližší určení bych musel mít u sebe literaturu, ale jistě to zvládnete sám, či někdo další zde

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#430 - 5. 5. 2013, 23:01

listopad: docela peknej, sice ke kraji misty nedorazeny a asi s poskozenou raznici (A ve slove FERDINANDVS), ale na Ferdu to jde - me by se libil, nepohrdl bych jim

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.