Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
6. 7. 2009
Tak jsem to nafotil vzhuru nohama a jsem z toho jeste vice nerozhodny - hvezdicka peticipa nebo sesticipa, a jako bych tam videl jeste pod ni castecne prerazeny maly krizek (Chvojka ho zna ale az v opisu za PRAGENSES nebo A)?!
Obrázky:
Zaregistrován
23. 6. 2007
Z tohohle to už vypadá spíš na pěticípou. Ale pořád tam je místo na šestej cíp. Bohužel v tom místě je to už úplně nečitelné.
Pomohlo by, kdyby se Ti podařilo určit, jakým směrem byl orientován ten první dvojráz ( možná byl vedenej vzhůru nohama pouze přes půlku mince, ale to je jenom modhad😳 ). V ocasu je patrný buď perlovec, nebo hříva. Také by Ti pomohl útvar na zadní tlapě.
Ale nemění to nic na tom, že tam je hvězda. Buď 5, nebo 6 cípá.😆
Zaregistrován
12. 8. 2006
To Kucera: a je to urcite 1546 a ne 1540 ? ... ja osobne bych si podle fotky netroufnul tipovat - náznak 6ky vidim, ale muze to byt i vnejsi perlovec zdeformovany dvojrazem.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Ano, ocasek sestky je sice nevyrazny, ale zkratka A (ANNO) se dle Chvojky poprve objevuje na datovanych grosich az od roku 1541. Navic u grosu z r.1540 se v rubnim opise jeste nevyskytovaly zadne hvezdicky.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Ve Chvojkovi u nasledujiciho rocniku 1547 je stejny rubni opis (a) kde znamenko pred GROSSI neni vyobrazeno ale pouze popsano jako nezretelna stylizovana kyticka. Takze je zde dalsi moznost a to ze mohla byt pouzita jiz v r.1546.
Zaregistrován
31. 7. 2008
Dobrý deň. Prosím o bližšie určenie pražského groša Ferdinanda I. Podľa Smolíka sa mi ho zaradiť nepodarilo. Chvojku bohužial nemám.
Vopred ďakujem
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Vyzerá to na typ 1536 - C4b. Zaujímalo by ma, či je za slovom PRI dvojbodka alebo nie, nejaký náznak tam vidím.
Zaregistrován
30. 5. 2009
Taky se příkláním k C4b. Avšak jelikož to vypadá na tu dvojtečku, tak by se mohlo jednalo o typ který Chvojka nezná😉 Jinak pro doplnění: královská koruna, ocas typ K
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
10. 6. 2006
Tiež mám názor že sa jedná o variant ktorý Chvojka nepozná, mám dojem že tá dvojbodka tam asi bude.
Zaregistrován
31. 7. 2008
Pridávam detailnejšie foto.
Mal by niekto Chvojku v PDF?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.