Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
23. 11. 2011
Ten groš opravdu za moc nestál, já osobně rád platím za pěkné a dobré věci, původně jsem ho chtěl dražit do 1600, pak jsem se na něj díval pozorněji a opravdu lev je trága a navíc ta koruna je taky ničemná, tak jsem tam ani nepřihodil. Pokud se něco na Aukro hezky vyfotí a umístí přednostně tak se to většinou dobře prodá bez problémů. Jinak se nám blíží spousta aukcí čns, tak není třeba přeplácet průměrný materiál. P
Zaregistrován
6. 11. 2010
Navic je opravdu nefer si tu nechat nezistne poradit a zjistit ze se jedna o neznamou variantu, toto info pak vyuzit v popisu aukce a pak sem jeste plivnout ze jsme ti udali nerealnou cenu.
Zaregistrován
21. 5. 2011
Já se vůbec nerozčiluji.Jenom sem chtěl vědět,jestli tento PG je něčím zajímavý a jakou má cenu.Když mě byl tady oceněný na zhruba 1000Kč a prodal se za 2800+120Kč poštovné tak mě to přijde dost divné.Podle mě je to tak,že každý si chce své mince ohodnotit na co nejlepší cenu.U nákupu nebo hodnocení mincí je to naopak.😉
Zaregistrován
21. 5. 2011
Bylo tam uvedené:ZAJÍMAVÁ VARIANTA.🙄
A nikdo na tebe neplive😆
Podle mě bych tuto zbytečnou debatu v klidu ukončil😉
Zaregistrován
6. 11. 2010
Ale co na tom pořád nechápeš? U grošů se zkrátka často neví jaká je jejich skutečná "tržní" cena, kterou se dozvíš až po prodeji, cena je ovlivňována řadou faktorů které jsou navíc často doplňovány i řadou nahodilých událostí (na aukru se zrovna ve chvíli dražby objeví blbec co neví co kupuje ale přihazuje hlavně aby to vydražil on - tzv. sběrač ješita, nebo blbec co neví že jsou groše Ferdinanda samá zajímavá varianta atd..). Těch 800-1200 je zkrátka průměrná cena za jakou se běžně dají pořídit Ferdinandovy groše v podobné zachovalosti.
Zaregistrován
17. 8. 2010
Nemyslim:). Jinak vse podstatne uz bylo receno vyse takze to mohu jen zopakovat. To ze se jedna o nepopsanou variantu neni v pripade Ferdinanda zase takova vzacnost a zachovalost tohoto kusu neni nikterak valna. Motivaci drazitelu lze tezko odhadnout a pokud se sejdou dva nebo tri zajemci co se o nej pobiji, tak cena muze vyletnout do zavratnych vysin. Brat musite v uvahu i skutecnost, ze jste dal na aukro o dost lepsi fotku nez sem. Poznamka o nizsim ohodnoceni cizich minci moc smysl nedava- leda v pripade, ze bychom sami prihazovali (coz se nestalo) a i tak by to asi nemelo moc efekt vzhledem k tomu, ze zdaleka ne vsichni drazitele zavitaji sem na sberatele. Ale abyste nemyslel, ze vas tu chceme natahnout tak nabizim aktualizovany odhad- 1500 Kc na zaklade lepsi fotky- ale ani o korunu vic😃. Pokud jste jej prodal za tech 2800 Kc tak jste vydelal 1300 Kc a muzete byt spokojen😃...
Zaregistrován
23. 11. 2011
Tak jsem si dnes za tisícovku koupil tento groš, strana s korunou je sice pěkná, ale běžná, zato opis kolem lva je velmi zajímavý, před mizerně čitelným letopočtem celé slovo - anno - takže by to měl být rok 1539, jediný ročník se dvěma známými razidly s celým tímto slovem.
Obrázky:
Zaregistrován
14. 3. 2008
tak jsem dnes vydražil mého prvního Ferdu. Dalo to moc práce a přemlouvání ale naštěstí mám pár přátel z Ukrajiny a ti mě ho vydražily.Tak snad se v pohodě dostane do rodné vlasti.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
to je moc pěkný kousek - datovaný 1533
gratuluji
na bližší určení bych musel mít u sebe literaturu, ale jistě to zvládnete sám, či někdo další zde
Zaregistrován
15. 7. 2007
listopad: docela peknej, sice ke kraji misty nedorazeny a asi s poskozenou raznici (A ve slove FERDINANDVS), ale na Ferdu to jde - me by se libil, nepohrdl bych jim
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.