Zaregistrován
17. 1. 2014
sigur napsal/a:
Neuniká, sú bežné.
Aaaa, tak nic, dik.
A co sa tyka toho dukatu, tak vsetka cest, ak to ma fidzi takto v oku a pamati. Ale na vysledok mam asi rovnaky nazor ako paul s tym, ze tiez neobhajujem predajcu. Ak by som mal doma obdobne postihnuty kus, asi by som tiez bol rad, ak by ho dal niekto profesionalne do kondicie a mohol by som sa nan pozerat v jeho povodnom stave. A presne, profi oprava znamena cas a vybavu a zrrjme aj hodne skusenosti, ktore stoja cas, peniaze a trpezlivost
Zaregistrován
5. 2. 2021
Predpokladám, že to je nielen opravené ale upravili aj fotografiu.
Cui bono? , Cui prodest?
Zaregistrován
10. 3. 2009
Paul napsal/a:
V podstatě je to opraveno opravdu na pohled profesionálně (těžko říct, jestli rozpoznatelný okem).
Vadí pak něco budoucímu majiteli? Proč už vlastně uvádět opravu...
Muselo to dát práci a čas, to vše taky něco stojí.
Kdysi tu byl borec, co dokázal upravovat díry, dorejvat ražbu..vypadalo to hodně dobře. Tam by mi to třeba vadilo, pokud by do nebylo uvedeno..i když..pokud bych to okem nepoznal, vrácení estetiky do původního stavu je machrovina.
Cena mince závisí na dvoch faktoroch: výskyt a stav. A tu ide o zámerné a podstatné vylepšenie stavu mince za účelom zvýšenia trhovej ceny. Prasknutý dukát stál 1.200€, ten opravený 5.000€ (ak sa dá vôbec dôverovať výsledkom tejto aukcie). Vnímate ten rozdiel? Bez priznania opravy mince a skutočného stavu je to podvod na kupujúceho. Tá minca už nikdy nebude napríklad krásne zvoniť, pretože bola a je prasknutá (vo vnútri určite).
Páni, prečo si kupujete do zbierky škaredé originálne mince a nie estetické novodobé repliky, dorazby, prerazby, prvorazby a iné falzá? Veď falzá sú krásne estetické UNC, ich výroba znamená čas a výbavu a zrejme aj hodne skúsenosti, ktoré stoja čas, peniaze a trpezlivosť...
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
17. 1. 2014
Preto som zdoraznil, ze neobhajujem predajcu. Kazdy ma ine pohnutky na vylepsenie stavu, tiez ale je fakt, ze sa vyjadrujem k niecomu, co je pre mna iba hypoteticke. Nemal som a ani nemam ambicie zbierat dukaty.
Mam rad skor striebornu drobot, preto nejak ani netusim, aky rozdiel v cene to urobi. Za mna ale lepsie vylepseny origo, ako fallzum.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Na chodníku v bratislavskom parku, našiel som tam marku. Vlastne denár.
To, aby tu Sigur nerobil stále ramená.😃
Obrázky:
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
24. 3. 2010
"...neležela tam mnoho dní, nebyla totiž východní..."🙂
Ten je veľmi pekný. Gratulujem. 😉
Zaregistrován
6. 2. 2018
Bežná minca no pekná chyborazba :-)
Obrázky:
Zbieram denáre Ferdinanda I. z mincovní z územia Slovenska (rád odkúpim :)
Zaregistrován
27. 9. 2015
...já tam vidim 1630 ale měl jsem asi vidět 1730
Zaregistrován
27. 9. 2015
...já tam vidim 1630 ale měl jsem asi vidět 1730
Zaregistrován
6. 2. 2018
Nie, rok je vyrazený normálne, myslel som pootočenie pri razení - zdeformovaný štít a K aj pod štítom.
Zbieram denáre Ferdinanda I. z mincovní z územia Slovenska (rád odkúpim :)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.