Zaregistrován
28. 6. 2008
Na těch mincích se mi líbila jedna věc- měly přesně ty rýhy po pilování střížků i po ražbě, jako olůvko při mém pokusu, ač jsem ho dělala v jiném tématu kvůli jinému panovníkovi... https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/mince-a-doba-frantiska-ii-9469x32 Takže velmi zajímavé...
Zaregistrován
24. 5. 2012
Omlouvám se všem co se těšili na článek, ale díky nepřejícnosti druhých a snad závisti jsem si to rozmyslel.
Mince každopádně zůstanou pohromadě
Jimm
Zaregistrován
10. 6. 2006
Prečo? Čo sa stalo?
Zaregistrován
23. 10. 2006
Jimm22 ,hod sem niečo na Fédu ,radi si to prečítame.😲
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
15. 7. 2007
Jimm22, je skoda, ze sis to rozmyslel, ale chapu i tve obavy - ostatne bez obav jsem nebyl uprimne ani ja. Bohuzel to je jen dalsi dukaz toho, jak my vsichni doplacime na spatne a nepruzne zakony teto zeme... Me to mrzi i proto, ze s ohledem na dostupnost a cenu techto minci se mi jinak do ruky (natoz pak do sbirky) asi tezko dostanou a tohle pro mne mohla byt prilezitost se jim bliz venovat, studovat je a neco se o nich dozvedet...
Ono uprimne, cele to ma takovou horkosladkou pachut... S kolegou jsme jiz za podobnych okolnosti jeden nalez peclive zpracovali a velice mne prekvapila pomerne znacne negativni reakce jednoho z nasich prednich numismatiku pri odprezentovani prispevku na konferenci... chapu, ze by byl radsi, kdyby nalezce dle zakona naklusal a strcil mu to pod nos (co na tom, kolik nezpracovanych nalezu stale lezi v depozitarich). Jenze nepochopil, ze my v tomto nebyli jeho konkurenti, ale jedina mozna alternativa, jak zdokumentovat alespon neco, nez se to rozpusti...
Je zbytecne psat cokoliv dal... tvoje rozhodnuti chapu a akceptuju, kdyby sis to rozmyslel, muzes se ozvat...
Zaregistrován
7. 10. 2006
osobně bych se na všechny kritiky vykašlal! loni mi vyšla v jednom archeologickém periodiku studie o držadlech ocílky na rozdělávání ohně, kterou jsem rozsekl mnohaletý spor archeologů o jejich dataci a provenienci. zatímco do té doby bylo známo odborné veřejnosti jen 10ks (z toho jen 3 typy), mě se díky pomoci detektorářů podařilo zdokumentovat do dnešních dnů skoro 500ks (40 typů a variant) !! ve stejném časopise byl i článek nějaké archeoložky, kde dost striktně brojí proti detektorářům. takový pragmatický postoj však pouze brzdí naše poznání historie !! nebýt té pomoci detektorářů, nikdy by se záhada držadel nemohla vyřešit. naštěstí už dnes mnozí archeologové chápou, že místo boje proti hledačům je lepší využít jejich nadšení pro objevování, jejich techniku (detektory) a možnosti pro účely poznání historie !! byl jsem za svou studii několika archeology pochválen a podporují mě v dalším výzkumu, jeden archeolog (známý odborník přes kelty) dokonce řekl (jistě s nadsázkou), že bych za tu studii měl dostat doktorát ...
zkrátka vykašli se na všechny kritiky a nech nález anonymně zdokumentovat. o Tobě nikde nemusí být ani čárka, vždyť i já mám u všech zdokumentovaných nálezů uvedeno jen "uloženo v soukromé sbírce".
Zaregistrován
7. 7. 2010
Když se napíše že nálezové místo je např. veletrh Numismata Munchen, tak je vše O.K.😋 😋 😋 😋 😈 😈 😈 😈
Zaregistrován
23. 10. 2006
Kacuro súhlas; ja som dal tak zdokumentovať zlaté veci Lužická kultúra a vyslo to v Madarskom zborníku🙄
Stále je to o uhle pohľadu.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
26. 10. 2008
To Kacuro: Souhlas... Nebyl by někde ten článek k sehnání? Rád bych si o tom něco přečetl. Díky.
Zaregistrován
17. 8. 2010
Onen predni numismatik asi zije v blahove nadeji, ze alternativou k tomuto postupu by bylo odevzdani nalezu prislusnym uradum a zinkasovani poctive zaslouzene odmeny ve vysi 500 Kc. Pripadne neni schopen prekousnout, ze si odkoupeni depotu sam nemuze dovolit. Oprav me pokud se mylim, ale na Vasi obranu alespon vystoupil jiny predni numismatik.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.