Zaregistrován
28. 6. 2008
Aha, tak už vím, kdo mne přehodil :-)))))))))
Zaregistrován
4. 9. 2012
He he, tak to se moc omlouvám :-) no měl jsem období několika měsíců, kdy mě vůbec nezajímal Řím, ale koukal jsem a rozšiřoval svou minisbírku panovníků českých zemí. Chtěl jsem původně hlavně Spytihněva, že zůstane v teplém odpoledni nepovšimnut, ale to byla jiná liga a tak jsem byl rád za tohle. Kdybych se ho někdy zbavoval, ozvu se🙂
Zaregistrován
28. 6. 2008
V pohodě... mně toho zajímá tolik, že nebyl problém si udělat radost něčím jiným :-))
Teď jsem vyhrála jeden 24 krejcar na numismatické aukci, takže kipráček bude...
Zaregistrován
11. 2. 2016
Mám tady jeden zajímavý 15nicek 1623, podle halacky z Brna, jestli se tedy nemylim. Popisuje i variantu s chybou v opisu. Máte někdo nějaký info o výskytu? Zaboha jsem nikde žádný další ročník 23 nemohl najít a to jsem hledal opravdu podstive a dlouho.
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
3. 9. 2023
Ahoj, setkali jste se už s touto "chyboražbou"? Místo FERDI-II, je vyraženo FERDII-I. Rok 1631, mincovna Graz.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
Zaregistrován
3. 9. 2023
Děkuji za odpověď. Takže se ta chyba vyskytuje a více typů ražeb a nejedná se o nic vzácného. Pouze moje mince má R vpravo od nominálu a mince na odkazu má R vlevo od nominálu.
Zaregistrován
3. 9. 2023
Zaregistrován
28. 10. 2015
Mohl by mi prosím vás někdo vysvětlit co znamená ta značka v letopočtu mezi čísly 6a3🧐🤔 doufám, že to není to co si myslím a co jsme šrábali do školních lavic..
Čas od času se vyryla na mincích její nominálni hodnota,ale tohle mi přijde jako práce z dlouhé chvíle a mysli nemravné...
Obrázky:
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
23. 12. 2015
Hmmm,někdo ten tolar...zkurvil. :-)) :-))
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.