Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Jerry33

Uživatel

Zaregistrován:
26. 11. 2017

#1 20. 3. 2021, 11:49

Co rikate na obrazy za miliony od Gotta v prestizni galerii Kodl ? Uznavam Gotta jako zpevaka, ale malir..? Ty chvalozpevy od kritiku na jeho osobu..jsou spise k placi, prachy vladnou svetem a vkus vzal za sve..Je zajimave, ze nektere jeho obrazy jsou silne dilatenske a nektere jsou o neco lepsi a to mluvim o stejnem obdobi. Nabizi se zde moznost, ze mu nekdo pomahal malovat, jinak to nechapu. Jo..jo jmeno dela proste jmeno..a cit, soudnost, vkus a rozum nema potom moc prostoru, ale mamon a pretvarka vitezi.

Profilový obrázek
filomena

Uživatel

Zaregistrován:
31. 7. 2013

#2 20. 3. 2021, 12:07

Tak ono je to docela dobrá malá domů při cenách přes milion korun za prodaný obraz
i pro renomovanou aukční síň ,
to né, že né,
jinak mám stejný názor jako vy,
viděno mou optikou, čistá hrůza.

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#3 20. 3. 2021, 14:36

Obrazy Karla Gotta jsou samozřejmě výtvarně a do budoucna i finančně bezcenné věci .Nemají žádné místo v českém , výtvarném umění a jak bude Gott upadat v zapomnění , jejich cena bude tát jako jarní sněhy .Současné mladá generaci už Gott skoro nic neříká .To že si amatérsky maloval , bylo samozřejmě v pořádku a jistě mu to přineslo radost a potěšení .A holt že někdo se chce pochlubit že má obraz od něj …když na to má .Je to asi stejná blbost , jako když si vydražíte večeři s nějakým známým hercem za desetitisíce .Na chuti té večeře v ceně pár stovek se rozhodně přítomnost celebrity neprojeví :- ).A že Kodl je prodává , no je to zvláště komerční galerie a tak vidí příležitost a využije jí .To je taky v pořádku .Kdo sbírá umění , zvláště v těchto relacích má mít vkus a nebo alespoň vhled do problematiky …A jestli máte někdo obraz Gotta , tak ho určitě prodejte …. :- )

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#4 20. 3. 2021, 14:46

Gott maloval, protože ho to bavilo.
Že mladé generaci nic neříká? Jako malíř nebo jako zpěvák? Těm co uznávají jen tuc-tuc tak jako zpěvák jistě ne, ale o těch je škoda se vůbec bavit, ti většinou nejsou pro budoucnost nijak přínosní.

Profilový obrázek
PetrPal

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2015

#5 20. 3. 2021, 15:21

poradnydest napsal/a:

Obrazy Karla Gotta jsou samozřejmě výtvarně a do budoucna i finančně bezcenné věci .Nemají žádné místo v českém , výtvarném umění a jak bude Gott upadat v zapomnění , jejich cena bude tát jako jarní sněhy....

Kéž by jste měl pravdu.
Bohužel už dorazil i k našim nejbližším sousedům za hranice, kde z toho udělali
hlavní položku a tahák aukce, ale skončilo to fiaskem, protože nikdo nepřihodil 😃

https://www.eppli.com/en/l/196325/gott_karel_1939-2019_tschechischer_saenger_komponist_und_maler_der_begeisterte_p?aid=594&aname=eppli_auctionhall&Q=gott&Atype=0&Lstatus=0&currentpos=4

Takže Němci mají evidentně víc rozumu pod čepicí, než Češi a tam je svět ještě v pořádku.

A už se dokonce i začíná padělat a z toho zase byla ostuda pro obrazyvaukci 😁

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/657905/ivana-mela-pravdu-pochybny-obraz-je-podvrh-karel-gott-80-ho-nenamaloval.html

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#6 20. 3. 2021, 15:23

Generace mých prarodičů vyrostla na lidových písních , opeře , Emě Destinové ,na polce … Generace mých rodičů vyrostla na dechovce , což byla pro jejich rodiče uřvaná hudba, hraničně nemravná .Já dechovku vnímám jako něco , co nemusím a vydržím maximálně párkrát do roka na nějakém spíše vesnickém plesu , kdy podpořen alkoholem s mi ten večer i celkem „ líbí „ :- ) .Sám mám rád pop-rok , klasickou kytaru a věci okolo. Dcera studuje dvě vysoké školy ale vidím , že věci které jí občas pustím jsou pro ni nezáživné , prostě jí nebaví … Kdysi jsem se díval na Felixe Holzmanna –na scénku Aluminiový klíček .Ptala se čemu se směji , tak jsem jí to pustil od začátku…Já se některým okamžikům v této scénce dovedu zasmát znova a znova …jí to moc nerozesmálo, možná se místy pousmála a byla překvapená , že mě to tak baví… Ta nová generace není horší nebo lepší …je prostě jinde :- ) Mnohé naše cenné věci a dokonce i zkušenosti budou pro ni bezcennými a tak je opustí a zbaví se jich ….Myslím , že Gottova tvorba ,nehledě na to , že zachytila a oslovila tři generace tu čtvrtou generaci nedá…. :-) ))

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#7 20. 3. 2021, 15:43

Vzhledem k tomu, že všechny děti čučí na Včelku Máju, tak to bude jinak.

K tomu taková zajímavost - staří rokeři ukecali Uhlíře, aby vystupoval na jejich festivalu. Co tam budu dělat? A pak si všichni sborově zpívali "Skřítkové, tesaři ...". Není důvod aby Gott "zapadl prachem", stejně jako se dnes pořád poslouchá opera. Ale jak jsem psal, ti co milují tuc-tuc, to nebude přínos pro budoucnost, navíc buď ohluchnou, nebo se ufetují.

Profilový obrázek
Jerry33

Uživatel

Zaregistrován:
26. 11. 2017

#8 20. 3. 2021, 15:50

Obrazy Karla Gotta jsou samozřejmě výtvarně a do budoucna i finančně bezcenné věci .Nemají žádné místo v českém , výtvarném umění a jak bude Gott upadat v zapomnění , jejich cena bude tát jako jarní sněhy .Současné mladá generaci už Gott skoro nic neříká .To že si amatérsky maloval , bylo samozřejmě v pořádku a jistě mu to přineslo radost a potěšení .A holt že někdo se chce pochlubit že má obraz od něj …když na to má .Je to asi stejná blbost , jako když si vydražíte večeři s nějakým známým hercem za desetitisíce .Na chuti té večeře v ceně pár stovek se rozhodně přítomnost celebrity neprojeví :- ).A že Kodl je prodává , no je to zvláště komerční galerie a tak vidí příležitost a využije jí .To je taky v pořádku .Kdo sbírá umění , zvláště v těchto relacích má mít vkus a nebo alespoň vhled do problematiky …A jestli máte někdo obraz Gotta , tak ho určitě prodejte …. :- )
Jiste s Vami souhlasim, ale Kodl je dle me porad prestizni v CR ojedinela aukcni galerie co prodava spicky vytvarneho umeni jako Kupka, Toyen, Sima, Styrsky a cas od casu maji zajimave vystavy soucasnych maliru, coz povazuji za dobry pocin na umelecke scene..Myslim si, ze amater Gott kvuli "par" staticicum ci cenam pres milion muze spise poskodit tento aukcni dum, kde se prodava za desitky milionu korun..Byt majitelem, tak bych do toho nesel. Jde o hypokracii, a nesoudnost, ktera v tomto pripade bohuzel vitezi..Kolik by jste me tipoval vterin od vstupu do teto hogo fogo galerie ze stylem obrazu ala Kaja a od vyhozeni na ulici, pokud by to nebyl Gott ?

Profilový obrázek
Jerry33

Uživatel

Zaregistrován:
26. 11. 2017

#9 20. 3. 2021, 15:53

=filomena]
Tak ono je to docela dobrá malá domů při cenách přes milion korun za prodaný obraz
i pro renomovanou aukční síň ,
to né, že né,
jinak mám stejný názor jako vy,
viděno mou optikou, čistá hrůza.
Presne..souhlas

Profilový obrázek
Jerry33

Uživatel

Zaregistrován:
26. 11. 2017

#10 20. 3. 2021, 15:56

=Pavel_II
Vzhledem k tomu, že všechny děti čučí na Včelku Máju, tak to bude jinak.

K tomu taková zajímavost - staří rokeři ukecali Uhlíře, aby vystupoval na jejich festivalu. Co tam budu dělat? A pak si všichni sborově zpívali "Skřítkové, tesaři ...". Není důvod aby Gott "zapadl prachem", stejně jako se dnes pořád poslouchá opera. Ale jak jsem psal, ti co milují tuc-tuc, to nebude přínos pro budoucnost, navíc buď ohluchnou, nebo se ufetují.
Mate zajimavy nazor, ale srovnavat zrovna operu s Gottem jako malirem..nepovazuji za smerodatne..Jimak jako zpevak byl velmi nadany a dle jeho nazoru na globalisty byl vizionarem..ale to je na jine tema.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.