Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
pepegonzales

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2019

#51 21. 3. 2021, 13:42
Obrazy Karla Gotta jsou samozřejmě výtvarně a do budoucna i finančně bezcenné věci .Nemají žádné místo v českém , výtvarném umění a jak bude Gott upadat v zapomnění , jejich cena bude tát jako jarní sněhy .Současné mladá generaci už Gott skoro nic neříká .To že si amatérsky maloval , bylo samozřejmě v pořádku a jistě mu to přineslo radost a potěšení .A holt že někdo se chce pochlubit že má obraz od něj …když na to má .Je to asi stejná blbost , jako když si vydražíte večeři s nějakým známým hercem za desetitisíce .Na chuti té večeře v ceně pár stovek se rozhodně přítomnost celebrity neprojeví :- ).A že Kodl je prodává , no je to zvláště komerční galerie a tak vidí příležitost a využije jí .To je taky v pořádku .Kdo sbírá umění , zvláště v těchto relacích má mít vkus a nebo alespoň vhled do problematiky …A jestli máte někdo obraz Gotta , tak ho určitě prodejte …. :- )

Nevím jak výtvarně, ale absolutně nemáte pravdu v tom, že Gott mladé generaci nic neříká. Znám několik lidí, ve věku 25-30 let, kteří ho poslouchají a jsou dokonce jeho skalními fanoušky. Jedná se proto pouze o Váš osobní názor.

Profilový obrázek
jaran

Uživatel

Zaregistrován:
7. 5. 2013

#52 21. 3. 2021, 14:02

:roll: > Pavel_III napsal/a:

Tak to je síla.

A co tohle za 2,5 miliónu $?
https://www.svetandroida.cz/drazba-prvniho-tweetu/

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#53 21. 3. 2021, 14:53

Já to vnímám asi takhle . Třeba Alfonz Mucha byl vynikající malíř, pocházel z Moravy a uměl velice hezky zpívat lidové písně…Lidé ho obdivovali pro jeho umění výtvarné ,ale nezvali ho na samostatná , pěvecká vystoupení .Z prostého důvodu .Byl totiž malíř , ne zpěvák .Karel Gott byl geniální zpěvák , bez ohledu na to , zda se mi líbil a nebo ne , ale nebyl to …malíř. Kdyby jeho díla stála tisícikoruny , tak se člověk zasměje .Protože však stojí to co stojí a tyto ceny nejsou víceméně ničím hodnověrně podložené, pouze snad dočasnou touhou některých snobů blýsknout se ve společnosti sobě rovných dílem mistra pověšeném na stěně, tak …... Tak z kolegiality ke sběratelům jsem sem vložil svůj názor a snažil se své postoje objasnit. Podobně jako když si všimnu špatné věci na Aukru nebo i jinde , i tady se snažím varovat podobné blázny jako jsem já , tedy sběratele .Ne z nenávisti k prodejci , ten mě většinou tím , co nabízí pobaví :- ), ale prostě z důvodu , aby některý ze sběratelů zbytečně nevyhodil peníze za bezcennou věc a časem , až bude třeba potřebovat peníze na něco jiného a tuto bude chtít prodat…. nebyl zklamán. Samozřejmě , mohu se mýlit . Ale tady tomu nic nenasvědčuje . Myslím že jsem téma „Proč ne obraz od Gotta“ vytěžil celkem dobře .A kdo si ho chce koupit, má na něj a respektuje současné ceny , tak ať si ho koupí …..:- ) .Jak vykřikovali předváleční pouťoví prodejci: “Pojďte si něco koupit paničko , pojďte si něco koupit pane .Kdo si koupí , neprohloupí … „ :- ) :- )

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#54 21. 3. 2021, 15:15

Na druhou stranu, je to, v tomto případě, každého věc, když na to má. Věcně vzato za své peníze něco autentického dostane. Jestli to je předražené nebo ne je věc jiná (a Gott není ten, kdo na tom vydělává). Ale prodávají se jiné věci, taky za draho a ty přitom nejsou to, za co se vydávají. Falešné známky, mince, dýky, obrazy, které namaloval (zpatlal) někdo jiný než údajný autor. A to už je podvod.
No a pak se prodávají "nic" za naprosto nesmyslné peníze jako třeba ten tweet, kde to teda opravdu nechápu.

Mimochodem, třeba takový Knižák. Není ani hudebník, ani malíř, ani sochař, je jen žvanil a matlal a jako ředitel NG nestál za nic a taky to své prodává dost draho a pro NG kupoval nesmysly za horentní sumy, ovšem za galerijní, ne za své.

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#55 21. 3. 2021, 15:17

Přátelé a kamarádi 😉 nezaujatě ke všem okolnostem, které zde zazněli.
Já nejsem žádný znalec obrazu, ale tohle umění se mi vždy líbilo. Pokud jsem zde reagoval, vždy jen na to co mě zaujalo..
Nevlastním ani jeden obraz, mimo jeden dar. Za to čas od času navštim galerie, nebo ze zvědavosti kouknu na práce různých umělců a nechám se,, chytnou,, respektive něčím unést..
Ruku na srdce např. na těch obrazech co jsem vložil nikdo z vás neshledavá vůbec nic zajímavého..?
Nebo jsem pouze já,, hluchý slepec,, co v nich něco vidí a cítí..

Profilový obrázek
Stan

Uživatel

Zaregistrován:
27. 11. 2014

#56 21. 3. 2021, 15:22

poradnydest: To je ono. Ty totiž považuješ každého kdo si koupí obraz od Gotta za hlupáka. Já bych to nechal na jejich úvaze , proč si ho koupit. Já kdybych na to měl tak bych si radši koupil obraz od Gotta než třeba fotografii od j. Saudka. Jak se posuzuje světovost a jedinečnost malíře a fotografa. Tam se Ti ty ceny zdají být normální?😕

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#57 21. 3. 2021, 16:39

barbar napsal/a:

Přátelé a kamarádi 😉 nezaujatě ke všem okolnostem, které zde zazněli.
Já nejsem žádný znalec obrazu, ale tohle umění se mi vždy líbilo. Pokud jsem zde reagoval, vždy jen na to co mě zaujalo..
Nevlastním ani jeden obraz, mimo jeden dar. Za to čas od času navštim galerie, nebo ze zvědavosti kouknu na práce různých umělců a nechám se,, chytnou,, respektive něčím unést..
Ruku na srdce např. na těch obrazech co jsem vložil nikdo z vás neshledavá vůbec nic zajímavého..?
Nebo jsem pouze já,, hluchý slepec,, co v nich něco vidí a cítí..

O chuti a barvách se nedá přít…přísloví starých Římanů …Ale zkus si zadat do Google slova „ akt malba“ klikni na obrázky a udělej si vlastní úsudek kam obrazy Gotta zařadit
Jsou desítky úžasných , skoro zapomenutých malířů , jejichž cena je za výkon , který předvedli naprosto mizivá…. Namátkou Veno Veselý -jeho figurální věci...
https://www.galerieplatyz.cz/aukce/detail/veno-vesely-akt-1745
https://obrazyvaukci.cz/polozka/veno-vesely_oboustranna-malba---portret-muze-a-divci-akt-31080
Miloš Novák , snadno zaměnitelný díky své kvalitě se Zdeňkem Burianem , ale cenově výrazně v jiné relaci …a mnozí další ...
https://aukro.cz/milos-novak-kvas-1941-burian-6957600826
https://aukro.cz/milos-novak-kresby-6985671703

Udělej si svůj vlastní průzkum a třeba budeš příjemně překvapen , že se dá pořád vytvořit za rozumný peníz luxusní , sběratelská kolekce prozatím polozapomenutých malířů , jejich výtvarné kvality jsou ale nezpochybnitelné a jejichž čas ne kvůli tomu jak se jmenovali , ale pro to co vytvořili jistě jednou přijde .. :- )

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#58 21. 3. 2021, 17:24

Poradnydest není to ono, nic zajímavého u čeho bych se zastavil.. Oba obrazy akt i portrét veselého mi přijdou v souhrě barev nedobré,průměrný nikterak atraktivní obraz.
Novák 41 rok.. Ilustrace není špatná, bohužel celkový dojem narušuje zvláštní až nepřirozená poloha opirajiciho se muže s fajkou.. Škoda,.. Nic zajímavého
Kresby Nováka vůbec mi nic neříkají...

U gotta...
Nádhera, hned co tě dostane při pohledu na ten obraz jsou oči ženských postav.. Když se pořádně do obrazu zakoukaš mužeš fantazirovat jak je líbo.. 😉
Kdybys postavit všechny obrazy vedle sebe a vložil mezi ně tento obraz, hned tě chytne a ostatní prostě počkaj a po prohlídce ostatních přijdeš znovu k obrazu a koukáš do očí, barvy, celková atmosféra nádhera.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
pepegonzales

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2019

#59 21. 3. 2021, 17:29

Novák ani Veselý mne také nijak nezaujal, mě osobně se líbí akty od Eduarda Demartiniho. A zrovna v tomhle je krása umění. Tři lidé, tři názory. Takže ať si každý koupí to co se mu líbí 😁

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#60 21. 3. 2021, 17:44
Novák ani Veselý mne také nijak nezaujal, mě osobně se líbí akty od Eduarda Demartiniho. A zrovna v tomhle je krása umění. Tři lidé, tři názory. Takže ať si každý koupí to co se mu líbí 😁 Obrázky: ...

Hmmm... Pěkný docela fotografický, hodně realistický až na to pozadí za okny, které mi přijde stylem neuměrny vůči portrétů . Pěkný, ale na můj vkus tam chybí určitý styl umělce, ona duše obrazu ..
Určitě lepší než odkazy poradnyhodete...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.