Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
28. 6. 2008
Právě že vidíš dobře. Mně to také leží v hlavě...
Navíc těchto pět mincí, co jsme zmiňovali, určuje jen jednu novou vaiantu... buď křížená razidla- l.a/8 a c/1, nebo novou variantu c, ... a může za to jen ta perla na koruně...
Sevci- ten už by myslím odpovídal...
Zaregistrován
28. 6. 2008
..koukám, že ten s vylomenými punci v S má i Garfíld na str.5 😆
Kurník, dejte sem někdo taky nějakou jinou variantu 😆 😆 😆
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja mam jeste nove toto, to jsem sem nestihl dat - ani sem nekoukal, co to je
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
:mrgreen: 😁 😁 😁 to je vtip, ne? Ten má také ty poškozené puncy (koukám, že všude píšu punci, ale bypadá to s měkým lépe 😆 ) a stejná varianta 😁 😁 😁
Zaregistrován
17. 8. 2010
Aby ten pripadny prispevek nebyl trochu fadni😃
Zaregistrován
28. 6. 2008
...mám ti ty své vůbec posílat? Teď už je to asi zbytečné, když máš s mnohými z nás stejný 😆
Zaregistrován
22. 7. 2011
To oliver.
Jestli mohu jednu poznámku.
Kdysi jsme s kamarádem sbírali pražské groše a dělali jsme si svoje rozbory variant, váhy atd., ale vážili jsme pouze mince pěkně zachovalé. Jinak ty hodnoty jsou velice nepřesné a zavádějící, protože nezjistíme kolik procent již mincím vzal jejich oběh. U grošů Václava II to nebyl problém, protože jsme dali do kupy snad šedesát mincí, né horších než jedna. U grošů ostatních panovníků, to bude mnohem složitější, ale časem se také objevují dobré soubory, v obstojných stavech. Nedávno jsem viděl kontramarkované groše Václava IV a také tam nebyla horší mince než přísná dvojka atd. tedy ani zde nebyly žádná lízátka, jak to běžně u těchto mincí bývá.
Jiná je otázka variant, tam na váze tolik nezáleží, ale zde jde hlavně o průkaznost, která musí být na první pohled zcela jasná a neoddiskutovatelná.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
28. 6. 2008
... a teď jsem si všimla ještě něčeho- ten sevciho úplně nahoře, který je ale asi opravdu I.a/8 ty vylomené puncy má také, ale nemá právě tu perlu na vrcholu lilie! To je fakt sranda. Takže je vidět, že se tahle dvě razidla, s perlou i bez ní, zhotovovala v podstatě ve stejnou dobu ze stejných punců, ne? (pokud ta perla není jen nedoražená)
Zaregistrován
15. 7. 2007
me se dostal do ruky nedavno a nemel sem cas resit, co je zac. je to teda totozny s nejakym z tech, co jsem daval?! s tim druhym?
o to zajimavejsi bude i analyza a moznost odhaleni prip. padelku a na vetsim vzorku i smerodatnejsi metrologie. mam tu moznost i dalsich analyz, takze naopak to zacina byt zajimave😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.