Moderátoři: smith
Zaregistrován
16. 2. 2008
Rád bych se dověděl cokoli víc o této medaili, je na ní maďarský básník Sándor Petőfi a připomíná bitvu u Segešváru
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
to lancearegis
Počet kusov nezistíte asi nikde. NA korunováciu Jozefa I. bolo vyrazených cca 55 variant korunovačnej medaily a asi ani jedna nebola razená v Kremnici. Medailér Georh Hautsch pôsobil v Norimbergu a tam asi táto medaila bola aj razená.
Literatúra "Medailérstvo na Slovensku" /Jozef Hlinka/
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
11. 12. 2015
Dobrý den,
vlastním tuto plaketu. Bohužel však neznám původ. Poradí mi někdo? Moc děkuji.
Martina
Obrázky:
Zaregistrován
15. 8. 2014
Plaketa byla ražena u příležitosti trvání 25 let podniků Místního Hospodářství, to byly organizace, které patřily pod jednotlivá města a okresy, spadali do nich popeláři, údržbáři městského bytového fondu, lepiči plakátů atd. Cena plakety je malá, protože to v roce 1974 ji dostávali papaláši a dlouholetí zaměstnanci v celé republice a tak je jich dost.
Adalbert
Zaregistrován
11. 2. 2016
Zdravim, da se zjistit kolik jich bylo razeno? kde a kym? A take kdo je dostaval? Na webu FJI se jen pise o navsteve Eduarda atd... Ale o samotne medaili nic.
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Nepodarila se nahrat zadni strana :-/
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
15. 8. 2014
To není medaile udělovaná za něco, ale levný suvenýr pro návštěvníky lázeňského města. Stálo to pár haléřů a kupovali to návštěvníci lázní. Bylo jich tisíce, nebo možná desítky tisíc kusů. Lidé si prostě chtěli něco odnést na památku slavné události. Přesné informace možná naleznete v archívu města Mariánské Lázně, nebo v dobovém regionálním tisku.
Adalbert
Zaregistrován
1. 6. 2010
Zaregistrován
23. 11. 2015
Z týchto okienok je zložený nápis na hrane medaily v ruštine.
Ja z ruštiny niečo zvládnem prečítať,vlastne čítať viem,horšie je to už s tým,či rozumiem.Bravúrne čítam aj po nemecky,ale neviem o čom.🙄 Z ruštiny si ešte niečo pamätám.😃
Tu ale neviem,čo tie čísla znamenajú a neviem či je tam napísané "doliser"(??)
a čo by to tak mohlo byť....Vidím tam "proby" пробы-vzorka.
Pomôžte mi vylúšťiť o čom píšu pls.😉
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Nevím co je to za minci nebo medaili,vypadá jako z Cu.
Snad nějaká kopie-na hraně jsou údaje o ryzosti(v Ag.)a hmotnosti v zolotnikách a doljích..
Hmotnost by měla být něco nad 20 gr.,a ryzost kolem 860-870/1000.
Nechce se mi to počítat přesně,noc pokročila a už se mi otvírá huba🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.