Myslim, ze je ok. Ale zajimavejsi pisecna patina je, kdyz rovnomerne pokryva minci. Vzasade je to spina prilepena pevne na minci🙂 v tomhle pripade by ti mozna nekdo doporucil, at alespon tu tlustsi krustu na reversu docistis, ale ja bych to nechal tak. Nicemu neublizuje.

vyfiltroval jsem možnosti podle přední strany a z toho zbytku to podle mě je Konstantinopol. (podle těch dalších údajů jako "o" na vlajce a čtverce s tečkou na čelence to je nejspíš RIC VIII Constantinople 45)
Obrázky:

Ano, v CONS? uprostred je N, takze to sedi🙂
Jinak zaruceny postup neni, spis zkusenosti. Prava pisecna patina byva hrubsi (i kdyz porad dost jemna) a hur se sundava z mince dolu nez to, co davali padelatele na nektere mince. Tady to sice vypada, ze sla dolu lehce, ale spis je to prehnane cisteni, vzhledove to odpovida nalezum minci z poustnich oblasti.
Verohodne napodobit se pisecna patina sice da, ale jednak to nejde delat na kolene a jednak by se to na beznou minci v hodnote do 200 Kc nevyplatilo, daleko jednodussi je na padelky hodit nejakou zakladni umelou patinu a kdyz ma padelatel dobrou naladu, tak na to da nejaky jemny bordel, ale vetsinou to bije do oci...

myslim, ze panove pouzivaji toto:

koukam, ze odkazy na xls jsou stejne, asi spriznene weby. tim se vysvetluje, proc mi web na prvni pohled neprisel povedomy, protoze kdysi jsem tam lezl pres "forumancientcoins.com".
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.