Dobrý den,
prosím o kontrolu určení těchto mincí. Antiku nedělám, opisoval jsem u nich staré popisné lístky... .) Předem děkuji za pomoc. T.B.
Constantin I -Licinius - Probus - Constantinus - Maximianus
Gordianus III - Trajanus - Ant. Pius - Nero
Flaminius - Cracalla - republika - nevím
Trajanus - Constantinus - Byzanc follis 3.typ?
Obrázky:
Nemam bohuzel cas to louskat, ostatni upresni (a neurcim Konstantina vs. Konstantina II. a pod), ale prvni rada je spise
Maximianus, Konstantinus, Probus, Licinius, Konstantinus
Nero, Ant. Pius, Traianus, Gordian (provincni)
Druha fotka:
Mozna Septimius Severus?, republika, Caracalla, republika
Byzanc, Konstantinus, Traianus
Stav mincí není dobrý, ale přibližně určit půjdou. Na reverzu obou mincí jsou zřejmě (na pravé určitě) dvě viktorie proti sobě a v rukou drží věnce. Opis VICTORIAEDDAVGGQNN. Pravou podle rozdělění legendy pravděpodobně vydal císař Constans. Levou buď Constans (pravděpodobněji) nebo Constantius II. Obě pochází zřejmě z mincovny v Siscii. Pravá má na reverzu značku HR a značka mincovny bude zřejmě Gamma SIS -> RIC VIII Siscia 192. Značka levé končí SIS tečka.
Ahoj, mám dotaz k téhle minci, měl jsem za to, že jde o alexandrijskou tetradrachmu Galby, ale včera jsem při projíždění jednoho aukčního katalogu zjistil, že by to mohl být i Otho.
Stejné reversy EIRINE, portréty jsou si dost podobné. Opis díky horšímu stavu mince bohužel pryč, byť za temenem, cca na 11té hodině tuším, byť jen mlhavě řecké YΛΠ (kvůli čemuž jsem si myslel právě na Galbu (konec jména Sulpicius). Portrétem se mi to teď jeví ale trošku do toho Othona. Tak babo raď🙂
cca 23 mm, 12,4 g
Obrázky:
Ahoj.
Při vizuálním porovnání hlava- krk, kdy u Galby je ten krk spíše vyšší , bych to viděl na Galbu, vycházel jsem z této stránky.
https://www.coinarchives.com/a/results.php?results=100&search=eirene
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.