Zaregistrován
6. 11. 2013
Caduceus by mala byť palica ovinutá dvomi hadmi - dnešný symbol medicíny...
A Prusias I. z kráľovstva v Bithynii by to , dľa mňa, mohol byť.
"všetko, čo k životu skutočne potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej škôlke" Robert Fulghum
Zaregistrován
28. 6. 2008
Díky. Napíšu si to k němu.
Mám tu další dvě mince.
Prosím o radu, kdo umíte číst opisy na řeckých mincích ta první bude hračka, v jaké oblasti mám hledat tuto minci?
U té druhé je škoda té patiny. Koupila jsem ji, protože mne opět zaujal motiv na reversu. Je to nějaký štír, nebo mořský živočich? Prosím i zde o nějaký tip, ve které oblasti mám pátrat, komu ta mince může patřit.
Předem moc děkuji za jakýkoliv nápad😉
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
První je taktéž Prusias,ovšem II.
Ten štír na druhé minci je cornucopia(roh hojnosti)-oblíbený motiv antických mincí.
Mince samotná patří Traianovi - ražba z neznámé mincovny v Malé Asii..pravděpodobně Bithýnie...
Zaregistrován
28. 6. 2008
Děkuji.
K té druhé- roh hojnosti jsem si původně myslela také, jenže ono to pod lupou vypadá, jako by nahoře měl dvě makadla do tvaru špičky, pak nejspíš nějaké končetiny a třetí pár pod lupou vypadá přesně jako pár klepet. Dole je to zakončeno kuličkou. Takže mi to přijde divné.
Kouknu na to, děkuju.
Zaregistrován
26. 8. 2012
Trochu vypomohu...
Zaregistrován
28. 6. 2008
A já už měla skoro radost, že mám nějaké zviřátko 😆
Budu věřit, že je to tedy ten roh hojnosti, i když to ztvárnili hodně matoucí.
Zaregistrován
28. 6. 2008
PS: jinak děkuji za určení, ještě se tu trápím s pár kousky, až mi dojde trpělivost a vzdám to, tak je sem zase dám 😃
Zaregistrován
28. 6. 2008
Tak zde je čtvrtá mincička...
Av: hlava Apolla Rv: asi tripod
Hledala jsem v oblasti Bruttium, protože tam tyto motivy používají. Ale konkrétní oblast jsem nenašla. No a nebo je to úplně jinde 😉 Půjde z opisu něco vyluštit?
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Makedonie-Kassander - 305-298 př.n.l.
Zaregistrován
28. 6. 2008
No tak to je super, moc děkuji!
Je nějaké vodítko, jak se ty "řeky" naučit určovat, nebo to musí mít člověk nakoukané?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.