Zaregistrován
11. 9. 2020
Dobrý den .
Identifikoval by někdo denáry? Je první Cach 196? Druhý jsem nemohl najít. Může někdo pomoci?
Děkuju.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2008
Nejsou české
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
11. 9. 2020
Děkuju.
A co tito dva?
Díky předem
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2008
Horní je bavorský, spodní český. Když tak mi napište na email: mince01@seznam.cz
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
13. 4. 2014
Hezké, pokud je budete prodávat dejte vědět, nebo dejte do kategorie "prodej mincí".
lub121@seznam.cz
Zaregistrován
15. 5. 2009
viking123:
když mě napíšeš na mail: jan.vid@seznam.cz, tak ti ty mince určím, i tu horní dvojici (kupovat nemám ambice)
Zaregistrován
6. 2. 2008
Tak pro všechny, kteří by také rádi věděli, co je to za zajímavé mince a nemají ambice kupovat:
1) Churská diecéze (Švýcarsko), Ulrich I., katalog Dan. 984. Vzácná mince kterou jsem viděl pouze jedinkrát, mimořádně krásný líc na tento typ.
2) zatím bez určení, až bude čas, snad doplním
3) Jindřich IV. (Bavorsko), nejspíš Řezno (bez záruky) a pak by to byl katalog Hahn 27. Lze přesně určit na razidla podle Money Trend, tak možná později. Chtělo by to lepší foto rubu.
4) Boleslav III. nebo mezivládí (česká mince), katalog Cach 188. Velmi vzácná mince bez jména Boleslava. Na obou stranách je zkomolený a zkrácený nápis PRAGA CIVITAS NACUB.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
15. 5. 2009
ad 4) Já tam toho Boleslava vidím celkem pěkně, jen mírně zkomoleného, i s titulem DVX
Zaregistrován
15. 7. 2007
nez si to tady zase majetne entity rozeberou bez jakehokoliv prinosu pro nas ostatni, nepremysleli jste, ze by se to mohlo zpracovat, aby nam ostatnim zbyl aspon clanek k precteni a ochytreni se?
Zaregistrován
6. 2. 2008
ad 4) tak já ho tam nevidím, ale tím netvrdím, že by tam být nemohl. Tak to můžu nazvat Cach 188 var, případně pro hnidopichy Cach 186 var. V některých aukcích ČNS by to klidně nazvali C 186/188. To je úplně jedno. Určení je i tak správné.
mince01@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.