Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

waykanna

Uživatel

Zaregistrován
23. 8. 2006

#1 - 23. 8. 2006, 19:13

Dobrý den, jsem začínající filatelistka a ráda bych věděla, jak na odlepování. Dostalo se mi do rukou velké množství známek z Ameriky, které jak už jsem se přesvědčila na pár kouscích jsou náchylné na roztrhnutí nebo odlepení pouze třeba jen jedné vrstvy. Nejsou takové tradiční jako naše, ale mají na sobě lesklý potah.
Za každou radu budu moc vděčná😉

Jezevecek

Uživatel

Zaregistrován
1. 10. 2006

#2 - 2. 10. 2006, 19:15

Známky se odlepují ve vlažné vodě a pak se vysuší na "pijáku" (sacimpapíru) a zatíží se několika knihami, aby se vyrovnaly. Pozor na barevné obálky či razítka, mohou pustit barvu, proto neeodlepovat více známek naráz.

Akir

Moderátor

Zaregistrován
11. 7. 2006

#3 - 2. 10. 2006, 21:41
Dobrý den, jsem začínající filatelistka a ráda bych věděla, jak na odlepování. Dostalo se mi do rukou velké množství známek z Ameriky, které jak už jsem se přesvědčila na pár kouscích jsou náchylné na roztrhnutí nebo odlepení pouze třeba jen jedné vrstvy. Nejsou takové tradiční jako naše, ale mají na sobě lesklý potah. Za každou radu budu moc vděčná😉

tohle budou asi samolepící známky. S těmi jsou problémy. Možná bude lepší ponechat si celé obálky. Pro výměnu budou zajimavější než jen samotné (vystřižené) odlepené známky.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.