Docela mne překvapuje i to, že soudruzi nechtěli dvoustovky, když mince v hodnotě 2 Kčs a bankovky v hodnotě 20 Kčs byly.
Jinak jsem určitě rád, že jsem se dozvěděl, jak by tato bankovka vypadalo. Je to takové náhlédnutí do alternativního toku dějin. Ale návrhy nových českých bankovek, jenž na 99,9% nikdy nebudou existovat, bych viděl raději. 😎

Ono se o dvou stovkách uvažovalo, ale pokaždé zůstalo jen u námětu v tebatě především kvůli cenové úrovni. Koneckonců bankovka nominálu 200 u nás nemá žádnou historii, ta kterou máme v současnosti je vůbec první a dnes je zároveň hned po 1000 nejvíce zastoupeným nominálem v oběhu.
Jinak někde v archivu ČT jsem viděl pořad s panem Kulhánkem, kde ukazoval jiný návrhy bankovek, ale ne ve stylu platidla nýbrž jen jeho umělecko - recesistický představy.
Koneckonců při tvorbě je zadáním tak sešněrovanej, že pro nějakou velkou kreativitu není prostor.

To Šenfi: Dobrý den, velice me zaujala Vaše tabulka s rozdělením čísel bankovek podle roku výroby (viz Váš příspěvek výše z 30. 12. 2009, 20:05. Už delší dobu se snažím tuhle informaci sehnat, zatím marně. Mohu Vás poprosit, jestli byste mi mohl tu tabulku poslat celou ev. mě nasměrovat, kde by se tahle informace dala sehnat. Moc děkuji. Kontakt ales.cirkva@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.