Zaregistrován
30. 3. 2008
jano7B9 napsal/a:
nacizmus sa inspiroval vo fasizme . a bezne sa pouziva vyraz fasizmus aj pre nacistov . a dokonca sa tak vola aj statny sviatok😉 http://www.kalendar.sk/sviatky/popis/2010-5-8/
jano, tak pro tebe ještě extra zvlášť 🙂 Jasně nacismus vychází z fašismu, ale u nás se to prostě odlišuje 😉
Je to jako hodinky a holinky ... zní to sice stejně, ale v Čechách to znamená něco jinýho 🙂
Zaregistrován
25. 1. 2010
No vidím, že to je ťažká a zdĺhavá debata. Ale aspoň máme o čom písať a niečo sa aj priučíme. Moja otázka k tým markám bola myslená asi v tom zmysle, že budem mať v zbierke uložené po 1 ks nominály podľa Bajera platné na našom území, ale sú tam všetky možné podtisky a série. Aby sa mi nestalo, že príde niekto skúsený, poprezerá si zbierku a povie,, Hele kámo, máš tak chybu! Tento podtisk a tato série byla dána do oběhu až po roce 1945, takže nemohla platit na "našem území". I když oběh byl až do roku 1948. Už som to napísal snáď dosť jasne. Ale nerobím s toho vedu, len ma to zaujímalo. Po predchádzajúcich skúsenostiach a ponukách "Kubánskych platidiel" kolkovaných 100 Kčs 1961 napr. sérii P a pod. Síce vyzerajú všetky rovnako, majú vytlačený rok 1961 ale boli dávané do obehu 30 rokov ale vždy z iným sériovým číslom. 🙄
Zaregistrován
16. 8. 2008
je jeden starsi vtip (neda sa prekladat):
A Chinese man and a Jewish man were walking along one day when the Jewish man hit the Chinese man. "What was that for?" the Chinese man asked.
"That was for Pearl Harbor." the Jewish man said.
"Pearl Harbor? That was the Japanese. Im Chinese."
"Chinese, Japanese, you are all the same!"
The Chinese man then punches the Jewish man.
"What was that for?" the Jewish man asked.
"That was for the Titanic."
"The Titanic? That was an iceberg."
"Iceberg, Greenberg, Goldberg, whats the difference?"
Zaregistrován
9. 3. 2010
Šenfi - či veríš alebo nie hneď ako som napísal ten príspevok, kde som uviedol ako príklad 5 RM 1942 a následne po odoslaní som si ho po sebe prečítal, tak som už len čakal kto sa toho chytí a bude mi vysvetlovať geografické rozloženie sudet a nemecka v tom období :-) . Bol to naozaj len príklad z katalógu ktorý je uvedený hneď pod prvým kat. číslom ako D1. V mojom záujme bolo poukázať na niečo iné. To by sme tu potom mohli debatovať aj o geografickom rozložení Maďarska, Poľska, Slovenska a písať o tom prečo Pengo, alebo Zloty boli používané ako platidlo na Slovensku, na ktorých územiach a prečo ...
Zaregistrován
26. 7. 2007
blby priklad. lepsi by bol ,ze je to jak coca cola a pepsi cola😉
teda skoro to iste😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
21. 7. 2007
Však hodinky a holínky jsou skoro totéž - obojí se natahuje🙂 .
Zaregistrován
17. 1. 2010
Šenfi napsal/a:
na Slovensku se to možná používá, u nás v Čechách to ale odlišujeme
jano, tak pro tebe ještě extra zvlášť 🙂 Jasně nacismus vychází z fašismu, ale u nás se to prostě odlišuje 😉
Je to jako hodinky a holinky ... zní to sice stejně, ale v Čechách to znamená něco jinýho 🙂
Šenfi pogooloval som si v internete na českých stránkach, aby som si ozrejmil, ako je to u vás s tým fašizmom a nacizmom. Niekde je to diferencované, tak ako píšeš. Našiel som však množstvo stránok, kde bolo jednoznačne písané o "nemeckom fašizme". S tým odlišovaním u vás by som si nebol až tak istý. Možno medzi týmito výrazmi autori článkov nevidia žiadny rozdiel, možno sa im pletú dojmi s pojmami a možno si myslia, že hodinky a holinky je synonymum.
Zaregistrován
30. 3. 2008
tak to jsi narazil na stránky nějakých niemandů 😃
Všichni lidi co já znám to rozlišujou 😉 😃
Zaregistrován
16. 8. 2008
cedula napsal/a:
Šenfi pogooloval som si v internete na českých stránkach, aby som si ozrejmil, ako je to...
...a zem je plochy:
http://www.google.com/search?hl=en&q="earth is flat"&btnG=Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
Zaregistrován
22. 7. 2007
abych se priznal tak osobne mi to prislo taky jako jedno a to same takze ne vsichni v CR to rozlisuji ,sice po zkouknuti wikipedie sem to pochopil nicmene zitra az se vzbudim budou pro mne tyto dva pojmy opet jedno a to same, ale to bude proste tim ze tato doba me nikdy nezajimala
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.