Zaregistrován
15. 7. 2007
sakra, je jich tu jak ** a ja nemam ani jednoho 😞
vylozena provokace toto vlakno 😈
Zaregistrován
24. 3. 2010
Oliver, poslal som ti emaila 😉
Zaregistrován
6. 11. 2008
oliver napsal/a:
sakra, je jich tu jak ** a ja nemam ani jednoho 😞
vylozena provokace toto vlakno 😈
Oliver: moje nabídka co jsem Ti psal před časem stále platí...😉
(Cheb+Hunyadi)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
15. 7. 2007
sigur, dekuji, zkusil jsem.
Dracek - jeste to zkouknu, uz sem to nasel...
btw. poslal si mi adresu na ty folia? beztak, ne, ze?
Zaregistrován
30. 9. 2010
no musim, popravde, uznat ze ten sigurov je lepsi ako cokolvek co je k videniu. hocikde.
pekny, dobre vyrazeny a vycentrovany, neohlodany. krasa.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ján Huňady mal aj pár obolov, objavujú sa však veľmi zriedkavo a keď sú niekde na predaj, tak nikto nejaví o nich záujem, tento som zohnal minule - excentricky vyrazený, nekvalitné striebro, kúsok vylomený ale zato pekné detaily - Huszár 622
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
Konecne se muzu i ja pochlubit denarkem Hunyadiho, ktery mi dnes dorazil. Opisy jsou citelne (MONETA.REGNI.VNGARIE a TEMPORE.IO.GVBERNATOR), coz by dle Huszara melo znamenat 620a? Mincovna BI znaci Budu.
Na minci je poznat, ze byla cistena, nicmene mela stesti v tom, ze obsahovala jeste dost stribra a relativne malo medi. Stale ma kovovy zvuk (to jsem zkousel opatrne s ohledem na tu perforaci u kraje). Takto zvetsena vypada mozna trosku hur, nez v realu. Misty jsou jeste drobne stopy medenky (videt je to mezi N a I ve slove REGNI).
Moc dekuji Sigurovi za navedeni na prodejce. Komunikace byla ok a pomerne rychla.
Polozim hloupy dotaz. Zkousel jsem dohledat, proc by si mel Hunyadi davat na mince ceskeho lva (ne ze by me to urazelo, je to zvedavost). Vim, ze do znaku lva dostal, ale nikoliv ceskeho. Slysel jsem proto i nazory, ze to na minci tudiz cesky lev ani neni - to se mi nezda z toho duvodu, ze ma korunu (kdyby ji nemel, zbastim to, na nekterych mincich se opravdu zda, ze ji nema). Nicmene primo v Huszarovi se lev za ceskeho oznacuje. Co me neni jasne je to, ze Ladislav Pohrobek byl za ceskeho krale korunovan az v roce 1453, coz je po te, co se Hunyadi vzdal regentstvi (pochopil bych, kdyby tam byl prekryv). Navaznost tedy chapu pres Zikmunda, ale to je takovy trochu osli mustek, nebo ne?
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
říká se, že to snad mělo zobrazovar jeho nároky i na správu v českých zemích...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 6. 2006
TEMPORE IO GVBERNATORIS - časy gubernátora Jána - pekná minca Oliver, gratulujem. Skutočne český lev na minci naozaj je, je to známy fakt. Dracek píše dobre, český lev na gubernátorových minciach mal skutočne demonštrovať snahy o správu v českých krajinách, okrem iného išlo aj o výstrahu okoliu - POZOR! - neplnoletý Ladislav Pohrobok má po svojom boku turkobijca, dávajte si pozor!
Zaregistrován
15. 7. 2007
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.